3.3.17

Κέντρα Αποτέφρωσης νεκρών προανήγγειλε ο Σκουρλέτης...

Τη δυνατότητα ίδρυσης Κέντρων Αποτέφρωσης ακόμη και σε ιδιώτες θα δώσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή κατά την...
διάρκεια μιας συγκινησιακά φορτισμένης συζήτησης σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Με δάκρυα στα μάτια η βουλευτής αναφέρθηκε εμμέσως στον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη που «έφυγε» πρόσφατα και μετέφερε ένα στιγμιότυπο από το αποτεφρωτήριο στη Βουλγαρία. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμασταν στο γραφείο στη Σόφια και έφεραν την τεφροδόχο σε ένα νεαρό παιδί από την Βουλγαρία τον τρόπο με τον οποίο την αγκάλιασε. Είναι μεγάλη παρηγοριά. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο σκοταδισμός», υπογράμμισε η Α. Βαγενά και πρόσθεσε απαντώντας στην κριτική της Εκκλησίας: «εγώ όλο αυτό το διάστημα και κάθε μέρα προσεύχομαι και κάνω το σταυρό μου στην παναγία, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους».

Από την πλευρά του ο Π. Σκουρλέτης είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις δυνατότητες στους δήμους για να ιδρύσουν κέντρα αποτέφρωσης αλλά αυτοί δεν τις εκμεταλλεύονται. «Στις προθέσεις μας είναι, σε μία προσπάθεια να πιέσουμε για να γίνουν κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, να δώσουμε αυτή την δυνατότητα και σε ιδιώτες», τόνισε.

Τα συλλυπητήρια της Βουλής στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο προεδεύων Σπύρος Λυκούδης...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: