27.3.17

73χρονη «διόριζε», με το αζημίωτο, στο Δημόσιο...

Περιπολικό
Στην παλιά της… τέχνη επέστρεψε μια 73χρονη σήμερα απατεώνισσα η οποία υποσχόταν σε ανύποπτους πολίτες διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ σε δημόσιες υπηρεσίες.
Η...
ηλικιωμένη συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στα Πετράλωνα, όπου είχε δώσει ραντεβού με ένα «θύμα» της για της δώσει 170 ευρώ.

Μετά την πληρωμή συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους είχε καταφύγει νωρίτερα το «θύμα» και σήμερα οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η συλληφθείσα, από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε πολίτες και τους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, πείθοντάς τους ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Μέχρι την ολοκλήρωση της δικογραφίας της, είχαν εξιχνιασθεί συνολικά 28 περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε από τις απάτες υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι η 73χρονη έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: