13.3.17

Ξούλα Νο 2...


Ανεκπλήρωτους έρωτες πολιτικών ηγετών αφηγήθηκα προχθές. Εν τάχει: ΓΑΠ, ΘΑμαράθ και ΘΑλέξης ηράσθησαν σφόδρα νεαρά...
καλλονή τζαναμπέτισσα με το αλλόκοτο υποκοριστικό Ξούλα· εκ του Ανάπτυξη. Αναπτυξούλα–Ξούλα τουτέστιν. Αφού μετέτρεψαν και οι τρεις σε ερειπιώνες τον τόπο, εφαρμόζοντας εκόντες άκοντες τις ανάλγητες ντιρεκτίβες των δανειστών, εναπόθεσαν πάνω της τις ελπίδες του πόπολου, εξαπατώντας το πως διατηρούν success love και true story με την αιθέρια κόρη, κομπορρημονώντας ταυτοχρόνως ότι η παράφορη σχέση τους μαζί της θα το γλιτώσει τάχα μου απ’ όλα τα δεινά.

Τρόμαξε η μικρά, καθώς διαισθάνθηκε πως επιχειρούν να φορτώσουν στους ντελικάτους ώμους της τις ασήκωτες αμαρτίες των μνημονίων, και κατέφυγε φουρκισμένη στο σκοτεινό υπόγειο του πατρικού της, μανταλώνοντας πόρτες, παραθύρια και χαραμάδες. Και το ’βαλε σκοπό να μην ξεμυτίσει ούτε με σεισμό διψήφιων Ρίχτερ. Οι κουμουνδουριστές το παράκαναν με την περίπτωσή της. Επικαλούνται επί ματαίω τ’ όνομά της με την πρώτη ευκαιρία. Περικόπτουν στο μη περαιτέρω τις συντάξεις και διατείνονται ότι σώζουν τους δικαιούχους, καθότι το μέτρο συνοδεύεται με ρήτρα Ξούλας.

Ισχυρίζονται, μ’ άλλα λόγια, πως μόλις εντοπισθεί από τη Νικολούλη η εξαφανισθείσα, οι αποδοχές θα πάρουν αυθωρεί την ανηφόρα. Τα πληροφορείται εμβρόντητο το κορίτσι και χώνεται βαθύτερα στην κρυψώνα του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τις άλλες σε συνεδρίαση ανώτατου κυβερνητικού οργάνου ότι η Ξούλα ξεπόρτισε επιτέλους το δεύτερο εξάμηνο του ’16 και αναμένεται να κάνει στράκες στις ρούγες καθ’ όλη τη διάρκεια του ’17. Διαψεύστηκε μολαταύτα αυτοστιγμεί από την ΕΛΣΤΑΤ ΑΛΕΡΤ που ανακοίνωσε πως, παρά τις αδιάκοπες αναζητήσεις, η θυγατέρα παραμένει άφαντη.

Μαντινάδες της τραγουδούν ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί, ακόμα κι αν δεν έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη. «Θα τη βλέπουμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας» μέλπει ο πρώτος χωρίς μέτρο και ρίμα. Ετερος παρομοιάζει την κατάκτησή της από τον ένοικο του Μαξίμου με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ηθική υπεροχή μεγαληγορούν ότι διαθέτουν οι επίδοξοι μνηστήρες. Στα περί του ειδυλλίου τους με την Ξούλα, όμως, αποδεικνύονται μπαγαπόντηδες. Διότι στα φανερά ορκίζονται ότι πέφτουν στη φωτιά για μία και μόνη ματιά της, ενώ στα μουλωχτά ερωτοτροπούν ασυστόλως με την εύκολη, μοιραία και μοχθηρή συνονόματή της, η οποία τους σαγηνεύει με γαλιφιές και τσιριμόνιες κι όταν τους παγιδεύσει για τα καλά στα δίχτυα της, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ολισθηρούς κατήφορους και εν τέλει στον όλεθρο. Ξούλα την αποκαλούν κι αυτήν. Εκ του Εξουσία. Εξουσιούλα–Ξούλα δηλαδή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: