11.12.16

Στο έλεος της τρομοκρατίας η Τουρκία...

Οι πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων δύο ετών...

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια σε δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα η χώρα πλέον να...
συγκαταλέγεται στον χάρτη με τις περιοχές που ενέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για επίθεση.

Την ευθύνη για πολλές από τις επιθέσεις, όπως και στην πρόσφατη έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, έχουν αναλάβει κουρδικές οργανώσεις, ενώ πίσω από άλλες βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει χτυπήσει δύο φορές σε τουριστική περιοχή, μία φορά σε πολιτιστικό κέντρο και μία φορά σε πορεία ειρήνης...

Αν και στο παρελθόν η γειτονική χώρα έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο τρομοκρατών, τα τελευταία δύο χρόνια οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί τρομακτικά.
Οι πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων δύο ετών

Επίθεση αυτοκτονίας στο Σουρούς - 20 Ιουλίου 2015

Η επίθεση στην επαρχία Σουρούτς το καλοκαίρι προκάλεσε το θάνατο 34 ατόμων και τραυμάτισε άλλους 100, στα σύνορα με τη Συρία. Οι αρχές βλέπουν πίσω από την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος.

Επίθεση σε διαδήλωση στην Άγκυρα - 10 Οκτωβρίου 2015

Η πιο αιματηρή επίθεση στην Τουρκία, όταν διπλή επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης στην τουρκική πρωτεύουσα, στοίχισε τη ζωή σε 103 άτομα και τραυμάτισε άλλα 500.

12 Ιανουαρίου 2016 - Μπλε τζαμί

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται στην τουριστική «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι (δέκα τουρίστες) και άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είναι υπήκοος Συρίας, γεννημένος το 1988.

19 Μαρτίου 2016 - Επίθεση αυτοκτονίας στην Ιστικλάλ

Ηταν 11:15 το πρωί όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Πέντε άνθρωποι (ο ένας εκ των οποίων ο βομβιστής αυτοκτονίας) έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 τραυματίστηκαν, 12 από τους τραυματίες ήταν ξένοι υπήκοοι.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αστυνομίας ο βομβιστής είχε στόχο να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά σε πολυπληθέστερο σημείο, αλλά από το φόβο του μήπως γίνει αντιληπτός τα πυροδότησε νωρίτερα.

7 Ιουνίου 2016 - Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στο Βεζνέτσιλερ, έναν πολυσύχναστο τομέα της πόλης, σε μία ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι, επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έδειξε» ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

28 Ιουνίου 2016 - Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν.

Οι τρεις ένοπλοι έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και ζωσμένοι με εκρηκτικά. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο αρχικά γαζώνοντας στα τυφλά επιβάτες και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους».

10 Δεκεμβρίου 2016 - Διπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσης «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), παρακλάδι του PKK, πραγματοποιούν επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνταντινούπολη.

Από την επίθεση χάνουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι και τραυματίζονται άλλοι 155...

Δεν υπάρχουν σχόλια: