20.12.16

Τα ΜΜΕ και η Ν.Δ. βρήκαν... το δράστη του Βερολίνου...

Έπιασαν από το πρωί δουλειά σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης προκειμένου αφενός να εκφράσουν τη λύπη τους για τα θύματα στο Βερολίνο κι από την άλλη να...
αναρωτηθούν «αθώα» όπως πάντα για τις συνέπειες που θα έχει αν αποδειχτεί ότι ο Πακιστανός (;) δράστης είχε περάσει από την Ελλάδα. Στον ίδιο ρυθμό ανησυχίας και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τον Γιάννη Βρούτση μέχρι την προσεκτικότερη Ντόρα Μπακογιάννη στα σχόλια τους.

Ειδικότερα ο Γ. Βρούτσης δήλωσε το εξής: «Εύχομαι να μην αποδειχθεί ότι πέρασε από την Ελλάδα αυτός ο Πακιστανός. Αν έχει περάσει από την Ελλάδα θα είναι ένα άλλο χτύπημα εναντίον της χώρας μας. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα έρθει σε συνέχεια της δολοφονίας της Κέρκυρας, που με το νόμο Παρασκευόπουλου βγήκε ο δολοφόνος που χτύπησε την κοπέλα στην Ελλάδα και πήγε και δολοφόνησε την κοπέλα στην Γερμανία. Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος είδατε στη Βουλή τι έλεγε... Στη Βουλή έλεγε στατιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος μην τους έχουμε έγκλειστους τους δολοφόνους να τους αφήσουμε ελεύθερους. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι περιττό βέβαια να υπενθυμίσει κανείς στον κ. Βρούτση ότι εκατοντάδες φορές ποινικοί κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι είτε προσωρινά είτε λόγω έκτισης της ποινής τους (διότι ευτυχώς ζούμε σε χώρα που κάποια στιγμή αφήνονται ελεύθεροι οι κρατούμενοι) υποτροπίασαν και συνέχισαν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες χωρίς να διανοηθεί φυσικά μέχρι πρόσφατα κανείς να το αποδώσει αυτό σε κυβερνήσεις και υπουργούς. Για παράδειγμα την απόδραση από άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού κανείς δεν την απέδωσε φυσικά στον Χ. Αθανασίου. Όμως ο φανατισμός και η αναγκαιότητα να στηλιτευτεί η κυβέρνηση δεν σταματάει πουθενά ακόμα κι αν αυτό δημιουργεί προφανέστατα προβλήματα και στο εξωτερικό για την χώρα μας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κάπως προσεκτικότερη είπε: «Εκφράζω την συντριβή και την αλληλεγγύη μου στο γερμανικό λαό αλλά το δεύτερο με ανησυχεί πολύ μια και ήδη η Μέρκελ είναι πολύ τεντωμένη με εμάς και φοβάμαι το τι συνέπειες θα υπάρξουν αν οι πληροφορίες είναι αληθείς. Πολύ περισσότερο αν ο  δράστης που είναι μάλλον Πακιστανός δεν είναι καν πρόσφυγας αλλά οικονομικός μετανάστης. Η θέση μας είναι ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται περίθαλψη και οι μετανάστες άμεση επαναπροώθηση. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως και θα είναι άδικο για την Ελλάδα η ανικανότητα και η έλλειψη στρατηγικής κατά την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης Τσίπρα να την πληρώσει ο ελληνικός λαός».

Τελικά αφού στην Ελλάδα είχαν βεβαιωθεί σχεδόν στα ΜΜΕ ότι ο Πακιστανός πέρασε από την Ελλάδα ήρθε η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας ότι μάλλον ο Πακιστανός ήταν απλά στο πλήθος που χτυπήθηκε και δεν ήταν ο δράστης που ακόμα προφανώς κυκλοφορεί ελεύθερος. Κι έτσι χάλασε για άλλη μια φορά το "όνειρο" ότι η Ελλάδα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ξέφραγο αμπέλι!...

Α.Ψ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: