1.12.16

Η συνωμοσία της τσιπούρας...


Τo ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Συζητήσεις γίνονται, σχέδια...
καταστρώνονται, μετακινήσεις έχουμε, κόμματα κλονίζονται, φιλίες χαλάνε, παλιοί έρωτες αναζωπυρώνονται, τραυματισμένες φιλοδοξίες ψάχνουν θεραπεία, ματαιωμένες προσδοκίες ζητούν εκδίκηση.

Από το Ποτάμι φεύγει κόσμος και όσοι μένουν προβληματίζονται για το αν έχει νόημα να συνεχίσουν, ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων καταγγέλλει σκευωρίες εις βάρος του κόμματός του, η Φ. Γεννηματά κατηγορείται ότι θέλει να σπρώξει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαγράψει τον Βενιζέλο, ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κάνει εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά με όχημα τον όμιλο προβληματισμού που έχει φτιάξει, ο Φλωρίδης και η Διαμαντοπούλου προτείνουν ξεκίνημα από μηδενική βάση, ο Κώστας Σημίτης έχει μιλήσει κι αυτός για την ανάγκη να σχηματιστεί κάτι καινούργιο στην Κεντροαριστερά.

Φυσιολογικά πράγματα θα πει κανείς για έναν χώρο που είναι κατακερματισμένος, πελαγωμένος και θυμωμένος με την ανημπόρια του να επιστρέψει στα περασμένα μεγαλεία.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εύκολο κάποιοι να μη σκέφτονται ψύχραιμα και να παρασύρονται σε επιπολαιότητες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και όρια. Ετσι, με έκπληξη διάβασα σε ιστοσελίδα ότι τη Δευτέρα το βράδυ, σε ψαροταβέρνα της Νέας Σμύρνης, μαζεύτηκαν οι Β. Βενιζέλος, Γ. Φλωρίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Λ. Γρηγοράκος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Π. Ρήγας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και Γ. Προβόπουλος.

Η ιστοσελίδα (new post) δεν είναι απ’ αυτές που διακρίνονται στο άθλημα της τερατολογίας. Η σύνθεση της παρέας παραπέμπει σε πολιτικό γεγονός. Η παρουσία Προβόπουλου, όπως και να το κάνουμε, δημιουργεί αίσθηση. Από την άλλη πλευρά, όμως, συνωμοσία σε ψαροταβέρνα, μπροστά σε άσχετους θαμώνες, δεν είναι και πολύ σοβαρή επιλογή. Είπα λοιπόν να το ψάξω. Εχουμε και λέμε:

● Η Εύη Χριστοφιλοπούλου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τη συμμετοχή της στο δείπνο (;).

● Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έχουν άλλοθι γιατί, όπως είπε η κ. Σάλεχ, «την ίδια μέρα μέχρι αργά το βράδυ ήμασταν σε εκδήλωση».

● Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει κι αυτή άλλοθι γιατί ήταν σε εκδήλωση και επιπλέον με διαβεβαίωσε πως «τα βράδια ποτέ δεν τρώω».

● Ο Γ. Φλωρίδης ήταν σαφής: «Πρόκειται για κατασκευή από την αρχή μέχρι το τέλος».

● Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο ίδιο μήκος κύματος με τον Φλωρίδη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «με τον Βενιζέλο έχω να μιλήσω αρκετούς μήνες».

Ποιο συμπέρασμα βγαίνει; Ή όλοι αυτοί όντως πήραν μέρος στο δείπνο και συμφώνησαν μεταξύ τους να το διαψεύδουν ή η ιστορία είναι κατασκευασμένη και διοχετεύτηκε για να εκθέσει τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι συνωμοτούσαν. Αν ισχύει το δεύτερο, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι ο δράστης. Για την πρώτη εκδοχή, πάντως, το βάρος της απόδειξης έχουν εκείνοι που «αποκάλυψαν την είδηση»...

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: