13.12.16

Σε βαρύ κλίμα το πρώτο ραντεβού με τους θεσμούς...

Την έντονη αντίδρασή της για το άρθρο Τόμσεν που κάνει λόγο για νέες περικοπές εξέφρασε η κυβέρνηση στην πρώτη συνάντηση που...
είχε το μεσημέρι της Τρίτης (15.00) με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών το μήνυμα που μετέφερε η ελληνική πλευρά προς τους πιστωτές είχε ως εξής «Καλό θα ήταν η διαπραγμάτευση να μην γίνεται μέσα από προσωπικά μπλογκς».

Η Ντέλια Βελκουλέσκου, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σηκώνοντας το γάντι είπε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ότι «οι απόψεις αποτελούν πάγιες θέσεις του Ταμείου», καλύπτοντας έτσι τον συνάδελφό της Πολ Τόμσεν.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και οι εξαγγελίες Τσίπρα (έκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά) τις οποίες, ως γνωστόν, οι θεσμοί δεν είδαν με καλό μάτι θεωρώντας ότι έπρεπε να συζητηθούν διεξοδικά μαζί τους.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο με πρώτο θέμα το δημοσιονομικό κενό του 2018 το οποίο σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη (από την ενημέρωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ανέρχεται στο 0,3%-0,4% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο γίνεται καταβάλλεται προσπάθεια να κλείσουν όλες οι μεταρρυθμίσεις ώστε να σημειωθεί πρόοδος η οποία, με τη σειρά της θα οδηγήσει σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να συμβαίνει μέχρι το τέλος του έτους...


Μάριος Χριστοδούλου, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: