8.12.16

Παραλύει σήμερα η χώρα...

Παραλύει σήμερα η χώρα - 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ...

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς...

Ρολά κατεβάζουν σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην οποία προχωρούν...
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με στάσεις εργασίας τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα μόνο. 

Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος έως την έναρξη της βάρδιας την Παρασκευή το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκίνησε νέα 48ωρη απεργία προχθες το πρωί. 

Συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Στην απεργία συμμετέχουν οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έκαναν απεργία χθες, με αποτέλεσμα σήμερα να μην κυκλοφορήσουν εφημερίδες. 

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει μόνο μία επιλογή. Να συνεχίζει να αγωνίζεται για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: