7.12.16

Καμία ελπίδα για επιζώντες...

Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Καμία ελπίδα για επιζώντεςΠάνω από 40 άτομα επέβαιναν στην μοιραία πτήση PK-661 της Pakistan International Airlines που είχε προορισμό την πόλη Ισλαμαμπάντ με τις ελπίδες για επιζώντες να...
εξανεμίζονται. 

Το χρονικό 
Το επιβατικό αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ το μεσημέρι της Τετάρτης και λίγη ώρα αργότερα ήρθε η αναφορά ότι κατέπεσε κοντά στην πόλη Χαβέλιαν. Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου διεκόπη 90 λεπτά μετά την απογείωση του από την πόλη Σιτράλ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασωστικές δυνάμεις καθώς και πολεμικά αεροσκάφη για να συνδράμουν στην έρευνα και τον εντοπισμό των θυμάτων. Ήδη από την αρχή των ερευνών δεν έδιναν ελπίδα για επιζώντες.

Πρώτες έρευνες 
«Όλα τα πτώματα είχαν καεί, δεν μπορούσε να αναγνωριστεί κανένας. Τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Πακιστάν Taj Muhammad Khan. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι το αεροσκάφος είχε πιάσει φωτιά πριν τη συντριβή.
Παρ’ ότι δεν είναι ακόμα γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, υπάρχουν αναφορές ότι υπήρχε μηχανική βλάβη.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 43 πτώματα από το σημείο της συντριβής, από τα 48 που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα αναφέρουν πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ο δημοφιλής Πακιστανός μουσικός Junaid Jamshed. Μάλιστα, σύμφωνα με μια λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και φαίνεται να είναι η λίστα της συγκεκριμένης πτήσης υπάρχουν τα ονόματα 31 ανδρών, 9 γυναικών και δύο μικρών παιδιών. Ακόμη, φαίνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο ξένοι πολίτες, ωστόσο δεν είναι γνωστή ακόμα η ταυτότητά τους...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: