28.12.16

Έρχεται ηλεκτρονική κάρτα μεταναστών...


Ηλεκτρονική κάρτα που θα αντικαταστήσει την άδεια παραμονής των μεταναστών που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, προανήγγηλε ο...
υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 

Το νέο αυτό πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει από τον Απρίλιο, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του συστήματος χορήγησης αδειών διαμονής και της καταπολέμησης περιπτώσεων πλαστογραφιών, όπως επεσήμανε ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο αναγκαίος εξοπλισμός έχει ήδη εγκατασταθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις αρμόδιες διευθύνσεις αλλοδαπών. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μουζάλας, το υπουργείο θα προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή, μέχρι το Πάσχα, όλων των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, έπειτα από το πρόσφατο κύμα μετανάστευσης, προκειμένου αυτοί να εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές ταυτότητες, στις οποίες θα καταγράφονται το νομικό καθεστώς τους και πληροφορίες για τον τόπο διαμονής τους.

Σχετικά με το σχέδιο «ξεχειμωνιάσματος» των προσφύγων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε, ότι στην ενδοχώρα δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας που να μην μένει σε στεγασμένο χώρο και να μην έχει θέρμανση. Εξαίρεση αποτελούν 100 σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο Ελληνικό, οι οποίες, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, είναι χειμερινού τύπου, με θέρμανση. Ωστόσο, το Ελληνικό, παραδέχτηκε ο κ. Μουζάλας, «παραμένει υποχρέωση, στην οποία δεν έχουμε ανταποκριθεί, αλλά τουλάχιστον δεν μένει κανείς στο κρύο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: