8.12.16

Στον Πειραιά το πλοίο με τα προϊόντα της Κρήτης...

Το πλοίο Festos Palace, που αναχώρησε τελικά χθες από το λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της ΚρήτηςΜε τη «σιωπηρή» συμφωνία των απεργών της ΠΝΟ βρέθηκε λύση για την κατ' εξαίρεση μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων της Κρήτης, μετά και τις...
σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στον αγροτικό κόσμο του νησιού από τη συνεχιζόμενη απεργία.

Το πλοίο «Festos Palace» των Μινωϊκών Γραμμών αναχώρησε στις 06:40 το απόγευμα της Τετάρτης, μεταφέροντας 114 φορτηγά με 3.000 τόνους κηπευτικών και κατέπλευσε στον Πειραιά τα ξημερώματα της Πέμπτης.  

Είχε προηγηθεί ένταση το βράδυ της Τρίτης, με τους αγρότες να φτάνουν διαμαρτυρόμενοι μέχρι τους καταπέλτες του πλοίου ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Από νωρίς την Τετάρτη βρέθηκαν στην Αθήνα ο περιφερειάρχης και δήμαρχοι από τις αγροτικές περιοχές του νησιού (Ιεράπετρα, Βιάννος κ.α.) καθώς και βουλευτές της Κρήτης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας
Στη συνάντηση διατυπώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί, τα οποία προφανώς έγιναν κατανοητά και από την πλευρά των ναυτικών.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα δρομολόγια, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτά θα πραγματοποιηθούν από το πρωί της Παρασκευής, οπότε λήγει -εκτός απροόπτου- η απεργία των ναυτεργατών.  

Στην Κρήτη πάντως υπάρχουν ακόμα προϊόντα που δεν έφυγαν για τον προορισμό τους καθώς δεν χώρεσαν στο χθεσινό πλοίο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: