18.12.16

Συνελήφθη ο πλοίαρχος...

Βιτσέντζος Κορνάρος του «Βιτσέντζος Κορνάρος»...

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που το πρωί της Κυριακής προσέκρουσε στην προβλήτα του...
λιμανιού της Κάσου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή κατά την προβλεπόμενη διαδικασία. Από την αρμόδια λιμενική αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ο πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος. Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που τον παρακολουθεί.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις 7.30 το πρωί το ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» ότι κατά τον κατάπλου και την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου, προσέκρουσε στην προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης. Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση 31 επιβατών, 9 φορτηγών και 2 ΙΧ που είχαν προορισμό Κάσο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της Λιμενικής Αρχής, με 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος. Οι επιβάτες που πήγαιναν Χάλκη και Ρόδο θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας (LANE).

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καρπάθου και μετά από σχετική ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνελήφθη ο πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ. Σημειώνεται ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατασκευάστηκε το 1976...


Χριστίνα Παπασταθοπούλου, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: