29.12.16

Νέο «άνοιγμα» Τραμπ σε Ρωσία...


Ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά της άποψης για κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση κατά των...
Δημοκρατικών στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Κι ενώ ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ο Τραμπ πραγματοποιεί νέο «άνοιγμα» προς τους Ρώσους, τονίζοντας πως «πρέπει να ξεπεράσουμε την υπόθεση και να συνεχίσουμε τις ζωές μας».
Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προαναγγείλει «αντίποινα» σε βάρος της Μόσχας για την υπόθεση της κυβερνοεπίθεσης κατά την προεκλογική καμπάνια των Δημοκρατικών, ο Τραμπ κατεβάζει τους τόνους και ζητά να μπει στο «αρχείο» η υπόθεση.

«Νομίζω πως πρέπει να συνεχίζουμε τις ζωές. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν μπερδέψει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας. Αυτή η εποχή των υπολογιστών μας έχει μπερδέψει σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει», δήλωσε από τη Φλόριντα ο Τραμπ.

Το FBI και η CIA δείχνουν πεπεισμένοι πως στην κυβερνοεπίθεση στο Δημοκρατικό Κόμμα υπήρχε ρωσικός δάκτυλος. Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, ο Ομπάμα  συμμερίζεται την άποψη τους. Εντός της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινώσει τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας.

Δεν ανησυχούν στη Μόσχα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υπογραμμίζει πως «ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων θα ήταν απόπειρα να διαταραχθεί πιθανή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ», χωρίς να κρύβουν την αισιοδοξία τους για την «εποχή Τραμπ». Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι «οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τον Ντόναλντ Τραμπ». Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Τραμπ αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: