22.11.14

"Πες του υπουργού ότι είμαστε η... τρόικα..."...

Το... κρύο αστείο, των βουλευτών της ΝΔ...
Απόγευμα, στο κτίριο του ΥΠΕΚΑ στη Μεσογείων. Τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές θέλησαν να επισκεφθούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι σεκιουριτάδες τούς ζητούν ταυτότητα, αφού δεν τους γνωρίζουν. 
Και πώς να τους γνωρίσουν, τη στιγμή που ...
ούτε καν σε τηλεοπτικό πάνελ είχαν ποτέ προσκληθεί; «Ποιοι είστε;» ρωτούν τους βουλευτές. Και η απάντηση: «Πες του υπουργού ότι είμαστε η... τρόικα και δεν μας αρέσει να περιμένουμε». Οι σεκιουριτάδες μη αντιλαμβανόμενοι την πλάκα παίρνουν τηλέφωνο στον 6ο όροφο για ενημέρωση. Η διευθύντρια απουσίαζε και το τηλέφωνο το σηκώνει μια νέα υπάλληλος: «Ηρθε η τρόικα, να περάσει;» ρωτούν εναγωνίως οι σεκιουριτάδες: «Μισό, να ρωτήσω» ήταν η απάντηση της νεαράς πλην όμως πειθαρχημένης στον υπαλληλικό κώδικα υπαλλήλου. Και σε λίγο λέει θριαμβευτικά: «Ναι, να περάσουν, τους περιμένουν». Το είπε, πλην όμως αισθάνθηκε και μια καχυποψία, διότι γνώριζε (ή της είπαν) ότι η τρόικα ποτέ δεν επισκέπτεται υπουργείο απροειδοποίητα...
nnn
Οι τρεις βουλευτές κατευθύνονται στον 6ο όροφο του υπουργείου όπου βρίσκεται το υπουργικό γραφείο. Οταν φτάνουν στο σαλονάκι, τους λένε: «Περιμένετε εδώ γιατί έρχεται η τρόικα». Και όλοι περίμεναν να έρθει η τρόικα. Κράτησαν το ασανσέρ, ετέθη σε ετοιμότητα ο καφετζής, οι γραμματείς όρθιες και περίμεναν και περίμεναν επί μισή ώρα. Πουθενά η τρόικα. Τελικά η νεαρά υπάλληλος παίρνει πρωτοβουλία. Τηλεφωνεί στην είσοδο και ζητεί εξηγήσεις γιατί δεν ανέβηκε ακόμη πάνω η τρόικα. Τι είχε συμβεί; Μήπως τους επιτέθηκε κανείς και έχουμε φασαρίες; Ωσπου να αντιληφθούν ότι οι τρεις βουλευτές ήταν κάτι σαν «εσωτερική τρόικα», πέρασε άλλη μισή ώρα.

"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: