30.11.14

Τσίπρας απο τα Γιάννενα: Εκλογές τώρα, δεν υπογράφουμε καμια συμφωνία...

Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, ως κυβέρνηση, να θεωρήσουμε δεδομένα και να εφαρμόσουμε τα μέτρα που...
χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα δώσουμε με όλα μας τα δημοκρατικά όπλα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να οδηγηθούμε σε εκλογές, μέσα από τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας» διαμηνυσε απο τα Γιάννενα ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ξεκαθαρίζοντας οτι το κομμα του «δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, ως κυβέρνηση, να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα».

Κατηγορηματικά τονισε δε, μιλώντας στην περιφερειακή διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ήπειρο, οτι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα». Προσθεσε ότι «επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κο Σαμαρά και στον κο Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Προειδοποίησε δε οτι κυβέρνηση και τρόικα «ετοιμάζουν νέες δυστυχίες και νέα δεσμά για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Αυτοί έχουν μνημόνια ολέθρου. Εμείς έχουμε μνήμες αγώνων».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εθνικό, κοινωνικο και καθολικό το αίτημα να τελειώσει «το δράμα που ζει η χώρα, το δράμα που ζει η κοινωνία, το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι» και τονισε οτι «η τρόικα και η κυβέρνηση, σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν».

«Ήρθε η ώρα της αυλαίας και για την κυβερνηση και την πολιτική της» σημείωσε και απέρριψε την κυβερνητικη ρητορική περι κρίσιμων ωρών που ζει ο τόπος, - για χιλιοστά φορά μας το λένε αυτο, ειπε - και αναρωτήθηκε: «και πώς τέλειωσαν κάθε φορά οι κρίσιμες ώρες, οι κρίσιμες μέρες, οι κρίσιμες εβδομάδες, οι κρίσιμοι μήνες πέντε χρόνια τώρα»; Για να απαντήσει ο ίδιος: «Ξέρετε πώς τέλειωσαν. Με την πλήρη υποχώρηση στις ορέξεις των δανειστών. Ξέρετε πώς έκλεισαν τα κενά, οι τρύπες, τα ελλείμματα. Ανοίγοντας νέες πληγές στο σώμα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των αδύναμων.Όλα, πάλι και πάλι και πάλι, κρίθηκαν εις βάρος του λαού, εις βάρος της κοινωνίας, εις βάρος της χώρας. Γι' αυτό όταν ακούμε πια στην Ελλάδα για κρίσιμες ώρες, ξέρουμε. Ανθρώπινο αίμα μας μυρίζει. Πιο σωστό θα ήταν, αυτές τις ώρες, να μιλάει κανείς για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ. Και δεν είναι καθόλου άδικος, ή υπερβολικός ο χαρακτηρισμός. Γιατί οι νέες περικοπές στις συντάξεις, το νέο τσαλάκωμα των μισθών, η νέα έφοδος στις εργασιακές σχέσεις, η νέα αύξηση του ΦΠΑ, μόνο έγκλημα μπορούν να χαρακτηριστούν. Χαριστική βολή σε μια οικονομία σακατεμένη, και σε μια κοινωνία τραυματισμένη. Άλμα προς την πλήρη διάλυση. Τελική λύση για την ολοκληρωτική επιβολή του ζόφου, που είναι το καθεστώς των μνημονίων».

Ο κ. Τσιπρας απάντησε στο άρθρο του πρωθυπουργου στο Έθνος και ειδικά στη φράση του οτι «ζούμε το πιο βαθύ σκοτάδι πριν την αυγή», αλλά και στα «αγαπημένα του ψέματα», όπως λέει: «Εκείνο που δεν τολμάει να πει, είναι: Πώς και γιατί από το success story, από το βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το φεύγει το ΔΝΤ, από το επέστρεψε η ανάπτυξη, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί από το φως το αληθινό που έλουζε τα διαγγέλματά του, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί, αντί για τη νέα Ελλάδα που έρχεται, ήρθε το βαθύ σκοτάδι; Για μια ακόμη φορά; Και ξέρουμε τι κρύβει αυτό το σκοτάδι».

«Αυτός ο δρόμος, είναι ο δρόμος καταστροφής. Και τελειωμό δεν έχει» σημείωσε.

Ο κ. Τσιπρας σχολίασε και τη φράση του κ. Βενιζέλου, οτι «την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βοσκός με τα πρόβατα», αναφέροντας χαρακτηριστικα: «Μάλλον εννοεί ότι εκείνος είναι ο βοσκός, εμείς ο λύκος, κι εσείς τα πρόβατα. Κάνει την αυτοκριτική του για την προπαγάνδα του φόβου ο συνεργός του πρωθυπουργού.
Μόνο που στην ίδια τρομολαγνεία επιμένουν όλοι τους. Γιατί δεν έχουν άλλο πραγματικό επιχείρημα, παρά μόνο το φόβο. Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ. Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι. Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός. Λες και οι αγορές θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά».

Κατηγόρησε την κυβερνηση οτι τρομοκρατεί τους καταθέτες και δεν αφήνει τίποτα όρθιο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: