29.4.14

Πρωτομαγιά με «Χαμένο σήμα»...




Θα «εκπέμψει» αλλά… στη μεγάλη οθόνη, τουλάχιστον για την ώρα, το «Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» και μάλιστα η αρχή θα γίνει την Πρωτομαγιά.

Το...
ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Γιώργος Αυγερόπουλος αμέσως μετά το λουκέτο και το μαύρο που έριξε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους. Τη διανομή ανέλαβε η Feelgood, οι προβολές της ταινίας θα ξεκινήσουν από την 1η Μαΐου και οι αίθουσες που έχουν ήδη συμπεριλάβει την ταινία στο πρόγραμμά τους είναι μεταξύ άλλων: Τριανόν (Πατήσια), Μικρόκοσμος (λεωφ. Συγγρού), Νανά (Δάφνη), Νιρβάνα (Αμπελόκηποι). Θα ακολουθήσουν πάντως προβολές και σε κινηματογράφους μεγάλων πόλεων, καθώς και σε κινηματογραφικές λέσχες όλης της χώρας.

«Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» ξεκίνησε πάντως το ταξίδι του εκτός συνόρων από το Βέλγιο και την Αυστρία τον Ιανουάριο που μας πέρασε με ταυτόχρονη μετάδοση από τα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα RTBF και ORF. Mέχρι σήμερα έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί από 14 τηλεοπτικούς σταθμούς. Τον Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε από την Πράγα η φεστιβαλική διαδρομή της ταινίας, με τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων One World, ενώ ακολούθησε η ελληνική της πρεμιέρα στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον Απρίλιο, «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» παρουσιάστηκε στο Frontline Club του Λονδίνου καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου και των συνεργατών του για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ θα παρουσιαστεί σε 20 χώρες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αγγίζοντας ένα κοινό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Εκτός από τη χώρα μας, έχει προβληθεί σε: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Ισπανία, Λετονία, Νορβηγία, Τσεχία, Φινλανδία, ενώ έχουν προγραμματιστεί μεταδόσεις προσεχώς σε: Αλβανία, Αυστραλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ελβετία, FYROM, Ιρλανδία, Κροατία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Σλοβενία και έπεται συνέχεια…

ΣΩ.ΜΑ - efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: