29.4.14

Αδωνις σε Γερμανούς: Με τις υγείες μας!...

Με τον Γερμανό ομόλογό του Hermann Grohe, τα λένε στην υγεία των κορόιδων
Με ευχαριστίες στους... Γερμανούς και με σενάρια για αλλαγή της λειτουργίας των νοσοκομείων σκοπεύει να αφήσει το «στίγμα» του στο χώρο της Υγείας ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός, που είχε χθες σειρά συναντήσεων με ομολόγους του της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, συνομίλησε και με τον...
Γερμανό υπουργό Υγείας Hermann Grohe. Μετά τη συνάντηση δεν παρέλειψε να δείξει το... θαυμασμό του στο Βερολίνο για τη βοήθεια της Γερμανίας καθώς... άναψε το πράσινο φως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

«Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί (το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων), θα παρέχουμε στους Ελληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον».

Ο κ. Grohe δήλωσε πεπεισμένος «ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε.

Κατά τα άλλα ένα από τα σενάρια που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου υπουργών Υγείας και ετέθη στη συνάντηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη με τον Κύπριο ομόλογό του είναι τα νοσοκομεία να μπορούν να έχουν μια εναλλακτική λειτουργία ως αυτόνομες επιχειρήσεις ώστε να έχουν και έσοδα.

Ωστόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης στις δηλώσεις του έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Κύπριου υπουργού Υγείας ο οποίος μίλησε για αυτόνομες οντότητες.

Ομως πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο είναι στις σκέψεις και του ελληνικού υπουργείου Υγείας. Πάντως ο Κύπριος υπουργός υγείας Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε: «Ηταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν και την μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Την μεταρρύθμιση των νοσοκομείων, την αυτονόμηση των νοσοκομείων και άλλες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: