26.4.14

Κυπελλούχος, ο Παναθηναϊκός...



Ο Παναθηναϊκός είναι ο νέος κυπελλούχος Ελλάδος για την περίοδο 2013-2014!

Οι «πράσινοι» με ηγέτη τους τον Μάρκους Μπεργκ επικράτησαν με...
4-1 του ΠΑΟΚ και κατέκτησαν το τρόπαιο!

Ο Σουηδός φορ σημείωσε χατ-τρικ και μαζί με το γκολ του Καρέλη, το «τριφύλλι» κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

Για τον ΠΑΟΚ είχε μειώσει ο Βούκιτς με πέναλτι!

Το ματς:

Από την αρχή ο τελικός είχε άγρια ομορφιά, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει τα ηνία. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε με τη συμπλήρωση 55 δευτερολέπτων, όταν ο Μάρκους Μπεργκ έδωσε στον Ζέκα κι εκείνος έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Γλύκο να πέφτει και να αποκρούει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ένα σουτ από τον Νάνο, έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Στο 7ο λεπτό, ένα σουτ από τον Ζέκα, κόντραρε πάνω στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και ο Γλύκος μάζεψε εύκολα, ενώ στο 14’, οι «πράσινοι» κέρδισαν κόρνερ. Ο Νάνο ανέλαβε την εκτέλεσή του και η μπάλα πήγε στον Μπεργκ, ο οποίος έπιασε αρχικά την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει σε σώματα των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός πήρε το ριμπάουντ και πολύ συνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για το 1-0!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Νάνο, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά προ του Γλύκου, αλλά περισσότερο… έδιωξε τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Καρέλης έκανε το χλιαρό σουτ, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μαζεύει εύκολα.

Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του! Ο Λούκας έκανε το κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κοτσόλης μπλόκαρε! Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι! Ο Στοχ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει ολομόναχος την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη, ενώ στο 40’, οι παίκτες του Αναστασίου απάντησαν! Ο Πράνιτς μέσα από την περιοχή έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μπεργκ. Εκείνος με κεφαλιά- πάσα έβγαλε για τον Καρέλη, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ!
Προς τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-1, όταν ο Στοχ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Κουτρουμπή να βάζει το κεφάλι του και να κάνει τη μπάλα να κινηθεί παράλληλα με την εστία του Κοτσόλη. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν εξουδετερωμένος, όμως ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, όντας και πάλι ολομόναχος!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι δυνατά και έκανε και το 2-0 στο 50’ και πάλι με τον Μπεργκ! Πιο συγκεκριμένα, ο Σουηδός φορ, πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και από διαγώνια θέση αντί να σεντράρει, πλάσαρε όμορφα και έκανε το 0-2 για το "τριφύλλι"! Δύο λεπτά αργότερα, ο Καρέλης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Πράνιτς να κάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα άουτ, λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 54’ ήρθε και το 3-0 για τον Παναθηναϊκό!

Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Καρέλη να νικάει στον αέρα όλους τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα!

Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Στοχ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη και έκανε το σουτ, με τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» να τον νικά.

Στο 69’, όμως, ήρθε το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Ο Αμπέντ ανέτρεψε τον Λίνο μέσα στην περιοχή και ο Κάκος έδωσε πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς! Ο Βούκιτς που πριν από λίγα λεπτά είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Κοτσόλη, με τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού να πέφτει αριστερά. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 3-1 στο 70’!
Η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν και πάλι για τον Παναθηναϊκό, παρά το ότι ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ανατροπή. Στο 78’, λοιπόν, ο Νάνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Μπεργκ, που έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα και πάλι από τον μόνιμο «φονιά» του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ! Ο ίδιος, αφού πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και «χόρεψε» τον Ινσαουράλδε, έκανε το πλασέ και έγραψε το τελικό 1-4, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του στον έβδομο ουρανό!

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και έτσι, οι «πράσινοι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας για το 2014!

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: