31.12.12

Να μην περιοριστεί στον Γ.Παπακωνσταντίνου η έρευνα για τη λίστα...


Την ανάγκη να μην περιοριστεί στον Γ.Παπακωνσταντινου η διερεύνηση για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την ... απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ και να αποδοθούν ευθύνες.

Τονίζει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να αποφευχθεί κάθε περίπτωση παραγραφής. «Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση και τα κόμματα επιβάλλεται να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για τη μη παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων» αναφέρει στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη λίστα Λαγκάρντ τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του. Αναδεικνύουν επίσης την υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: