31.12.12

Στο εδώλιο ο δήμαρχος ΛάρισαςΤζανακούλης και άλλοι 33!...

Δεν φαίνεται να ξεκινάει καλά το 2013 για τον δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη. Ο ίδιος και άλλοι 33 δημοτικοί σύμβουλοι, με απόφαση του εισαγγελέα, παραπέμπονται για να δικαστούν στις 8 Ιανουαρίου 2013 στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας κατηγορούμενοι για...
παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ.

Πιο συγκεκριμένα: «Ο δήμαρχος Λαρισαίων κατηγορείται ότι εξέδωσε στις 27 Απριλίου 2009, άδεια λειτουργίας καφενείου, επί της οδού Τήνου και Μυτιλήνης στη Λάρισα, αν και γνώριζε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται ως «αμιγούς κατοικίας»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», αρχικά, για την ακρίβεια στις 17 Ιανουαρίου 2008, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γιαννούλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παραπέμπονται, είχαν χορηγήσει προέγκριση άδειας λειτουργίας σε καφενείο, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα η πολεοδομία, δεν την ενέκρινε! Και δεν ήταν δυνατόν να την εγκρίνει γιατί στην εν λόγω περιοχή η χρήση γης είναι απαγορευτική για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Τζανακούλης, όμως, έγραψε την εισήγηση της υπηρεσίας στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Υπέγραψε την άδεια, το καφενείο λειτούργησε για περίπου ένα χρόνο, αλλά προέκυψε... αστάθμητος παράγων. Κάποιος δημότης, αδαής προφανώς ότι για τον πως παίζεται το πελατειακό παιχνίδι στο Δήμο, ενδιαφέρθηκε να ανοίξει και αυτός καφενείο στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά του το... απαγόρευσαν! Όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήγε μέχρι το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα όπου και κατήγγειλε την ιδιαίτερη μεταχείριση που είχε από τη δημοτική αρχή ο ιδιοκτήτης του μοναδικού καφενείου στην περιοχή, σε αντίθεση με την τύχη του δικού του αιτήματος για το οποίο αν και απευθύνθηκε στο δήμο Λαρισαίων, βρήκε τις πόρτες κλειστές.

Μαζεύοντας όσα στοιχεία μπόρεσε απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκαιο του υποβάλλοντας μήνυση. Το θέμα προχώρησε. Τζανακούλης και λοιποί κλήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου και κατέθεσαν, ορίστηκε τακτική δικάσιμος, και να που τώρα ήρθε η ώρα του ακροατηρίου.

Νεώτερα την προσεχή Τρίτη...»
 http://thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: