3.4.10

Κλεφτοπόλεμος...

ΟΡΙΣΤΙΚΟ είναι πλέον το διαζύγιο ανάμεσα στο «Πρώτο Θέμα» και στον όμιλο Μπόμπολα και, όπως είπε ένας φίλος νομικός, απομένει να δούμε αν θα είναι συναινετικό ή κατ' αντιδικίαν.
Στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκαν ο Θ. Αναστασιάδης και ο Τ. Καραμήτσος με τον Γ. Μπόμπολα και άρχισε το γαϊτανάκι. Η μια πλευρά λέει ότι ζήτησε 35.000.000 ευρώ και της προσφέρθηκαν 15.000.000 ευρώ, η άλλη υποστηρίζει ότι προσέφερε 17.000.000 ευρώ και της ζητήθηκαν 30.000.000 ευρώ. Οπως και να έχει το πράγμα, το σίγουρο είναι ότι ο Γ. Μπόμπολας διευκρίνισε πως ούτε κανέναν συναισθηματικό δεσμό διατηρεί με...



την εφημερίδα ούτε κανένα ρίγος τον πιάνει από τις υψηλές πωλήσεις της. Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ζήτημα το χειρίζεται πια αποκλειστικά ο ίδιος και αυτός θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει όταν πρέπει.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ; Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε με διαρροές που διοχετεύονται στην πιάτσα για να δημιουργηθεί κλίμα. Παραδείγματος χάριν, η απειλή για ομαδική αποχώρηση συντακτικού και διοικητικού προσωπικού της εφημερίδας και η έκδοση στο τσατ-πατ καινούριου φύλλου. Ολως τυχαίως επίσης έκανε τον γύρο της αγοράς η μαγική φράση «αν δεν ήμασταν εμείς δεν θα είχε υπογραφεί τόσο εύκολα η σύμβαση για την επέκταση της Δυτικής Πελοποννήσου» και τα συμπεράσματα δικά σας. Για την ώρα πάντως (επιμένω σε αυτό το «για την ώρα») προκρίνεται η λύση του κλεφτοπόλεμου. Σημειώστε τέλος τη φημολογία ότι η ομάδα του «Θέματος» είναι ήδη σε επαφές με φιλικό εκδότη για ένθεση κάποιων εκ των περιοδικών του σε περίπτωση χωρισμού και δένει το γλυκό. Εγώ θα σταθώ στην πληροφορία που πρώτη δημοσίευσε η «Παρασκευή και 13» ότι κατοχυρώθηκε ο τίτλος «Θέμα των δημοσιογράφων», θα σημειώσω ότι οι συμφωνίες για τα DVD είναι μάλλον ακανθώδες ζήτημα και θα κλείσω το στόρι με ένα ακόμη απόσπασμα από την εισήγηση του Θ. Αναστασιάδη με τίτλο «Ο κίνδυνος της δεοντολογίας», το 1996, στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας: «Στη φύση της Δημοσιογραφίας όπως και της Τέχνης είναι να υπερβαίνει όλα αυτά που οι άλλοι νομίζουν επιτρεπτά όρια»!
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ από ΜΕΣΑ&MEDIA Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: