22.4.10

Εντατική έρευνα για την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων γιατρών...

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στον εισαγγελέα Εφετών, το ενδιάμεσο πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ που αφορά τους 13 γιατρούς, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση δωροδοκίας, από βρετανική φαρμακευτική εταιρεία, που προμήθευε στην Ελλάδα ορθοπεδικό υλικό.
Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, κατά την συζήτηση δύο σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο...

υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διαβεβαίωσε ότι η εισαγγελική έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά, θα ζητηθεί παράταση της, και μόλις ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα, θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Και οι δύο υπουργοί, πάντως, συμφώνησαν τόσο με τη βουλευτή του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπαδάκη όσο και με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, που μίλησαν για «πιράνχας στα δημόσια νοσοκομεία», για διαφθορά που διασύρει διεθνώς τη χώρα και για «πολιτικά εγκλήματα χωρίς τιμωρία».

«Σε αυτή τη φάση, αξιολογούνται και διασταυρώνονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τους κωδικούς της χρηματιστηριακής κίνησης των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα και σύντομα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που γίνεται από την ΥΠΕΕ, αφορά 10 νομικά και 25 φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Σαχινίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση.

Νωρίτερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση και περιμένει το τελικό πόρισμα, «προκειμένου η δικαιοσύνη να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει».

Τόσο ο κ. Καστανίδης, όσο και ο κ. Σαχινίδης μίλησαν για μια από τις πιο μεγάλες εστίες διαφθοράς στα νοσοκομεία της χώρας, «που δημιουργεί συνθήκες αποπνιξίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και την ανάγκη μιας πολύ μεθοδικής επέμβασης για την αντιμετώπιση της, καθώς, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, «είναι δύσκολο γιατί έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: