5.4.10

Μετά το απευθείας εμπόριο στην ατζέντα η «επιτροπή αποζημιώσεων»...

Δώρα της Ε.Ε. στον Ταλάτ
Λευκωσία: Μετά την απόφασή του να προωθήσει το απευθείας εμπόριο της Ε.Ε. με τα κατεχόμενα, ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, κινείται τώρα για να θέσει τις βάσεις για αναγνώριση του συστήματος δικαιοσύνης του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ, με την οποία οι Ε/Κ που διεκδικούν περιουσίες τους θα παραπέμπονται εφεξής στην «επιτροπή αποζημιώσεων» αντί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συνεργάτες του Επιτρόπου επιχείρησαν να την αξιοποιήσουν πολιτικά. Στις 9 Μαρτίου, συνεργάτες του κ. Φούλε έθεσαν προς συζήτηση το ζήτημα σε



κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών, διαμηνύοντας ότι περιλαμβανόταν μεταξύ των θεμάτων που επιθυμούσε να θίξει ο Τσέχος Επίτροπος.

Οι αξιωματούχοι της Διεύθυνσης Διεύρυνσης ενημέρωσαν Ευρωβουλευτές για την «επιτροπή αποζημιώσεων» σε σχέση με την απόφαση του ΕΔΑΔ και ως αποτέλεσμα του αιτήματος συνεργατών του κ. Φούλε, λειτουργός της Σοσιαλιστικής Ομάδας περιέλαβε μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων και την απόφαση του Δικαστηρίου επί της «επιτροπής αποζημιώσεων». Στο εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε στη Σοσιαλιστική Ομάδα καταγράφονταν μια σειρά διαφορετικών θεμάτων προς συζήτηση καθώς και «πιθανών ερωτήσεων» που αφορούσαν στην «επιτροπή αποζημιώσεων», χαρακτηρίζοντας ως «ορόσημο» την απόφαση του ΕΔΑΔ. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια εξασφάλισης πολιτικής στήριξης από πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής προς την «επιτροπή αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους, είναι απλώς η αρχή ενός εγχειρήματος αναγνώρισης θεσμών του κατοχικού καθεστώτος και αναβάθμισης της παράνομης οντότητάς του.
www.philenews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: