5.4.10

Και τρίτο θύμα από τη χρήση αυτοσχέδιου βαρελότου

Στο Ηράκλειο Κρήτης...
Όπως κάθε χρόνο, τραγική κατάληξη έχει σε πολλές περιπτώσεις η χρήση βεγγαλικών και βαρελότων. Την Κυριακή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στους Βώρους Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την ίδια αιτία στους τρεις.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 17χρονο που είχε φτιάξει, μαζί με άλλους, ένα αυτοσχέδιο βαρελότο το οποίο δεν εξερράγη.
Αφού ο νεαρός είδε ότι το βαρελότο δεν είχε εκραγεί, προσπάθησε να το πυροδοτήσει με αποτέλεσμα αυτό να...



αναφλεγεί και να ακρωτηριάσει το αριστερό του χέρι. Μέχρι να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο ο 17χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στη Μεσσηνία και τη Σαντορίνη, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι ένας 20χρονος στη Νίκαια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς έφερε τραύματα στο πρόσωπο από χρήση κροτίδας, η οποία είχε εκραγεί στα χέρια του. Ο 20χρονος νοσηλεύεται.

Επίσης, στο χωριό Νενίντα, στα Μαστιχοχώρια Χίου, αυτοσχέδιο βαρελότο εξερράγη στα χέρια 16χρονου, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά εν συνεχεία κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: