10.6.23

Αφορολόγητη ελαφρότητα...


Κατά σειράν εμφανίσεως: Θεόδωρος Σκυλακάκης, 2.2.2022. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, 2.10.2022. Ακης Σκέρτσος, 4.6.2023. Χάρης Θεοχάρης, 5.6.2023. Ενας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ένας βουλευτής της Ν.Δ., ένας εκπρόσωπός της, ένας πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της. Τετράς ομοούσιος. Και... αχώριστος; Αυτά τα ξέρει μόνο η κάλπη, πάντα με τα απροσδόκητά της, και ο αρχηγός. 

Αν θριαμβεύσει και στις 25 Ιουνίου, μπορεί να κάνει τον κ. Σκέρτσο διοικητή του Αγίου Ορους, γιατί η φιλαλήθειά του μόνο σε μέρη ιερά έχει το αντίστοιχό της. Και να στείλει τον κ. Κυρανάκη στη Γιουροβίζιον, έτσι ωραία που τα λέει. Η ΕΡΤ θα συμφωνήσει, είναι βέβαιο.

Οι τέσσερις διασταυρώνονται στο πάθος τους κατά των πλουσίων και στον αγώνα τους για την προστασία των φτωχών. Η θεωρία τους: «Δεν χαμηλώνουμε τους έμμεσους φόρους, επειδή αυτό θα αδικούσε τους φτωχούς και θα ευνοούσε τους πλούσιους». Για να το καταλάβουμε όλοι, ο κ. Σκυλακάκης είχε χρησιμοποιήσει σαν παράδειγμα τα γιωταχί: 

«Ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο, διότι δεν έχουν αυτοκίνητο. Αυτοί που έχουν δύο ή τρία αυτοκίνητα, θα επωφεληθούν περισσότερο». Σοφόν.

Λαϊκότερος ο κ. Κυρανάκης, διάλεξε τα μακαρόνια: «Ο πλούσιος και ο φτωχός έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος θα καταναλώσει περισσότερα πακέτα μακαρόνια». Και θ’ αναγκαστεί ο έρμος να τα κόψει… Σοφότατον. 

Ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Θεοχάρης, τεχνοκράτες άνθρωποι, στράφηκαν στους αριθμούς για να μας πείσουν ότι, αν λ.χ. η βενζίνη ερωτοτροπεί με τα δύο ευρώ το λίτρο, είναι για το καλό μας. Ετσι προοδεύουμε. Δεν βλέπετε, ω εθελότυφλοι, ότι τα νησιά μας προκόβουν επειδή γκρέμισαν προ πολλού το φράγμα του δίευρου;

Ναι, μέγα πρόβλημα η εθελοτυφλία. Αν πάσχεις από δαύτη, πώς να διαβάσεις κάτι πέρα από τα κομματικά non papers; Ωστε να μάθεις από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ότι πέρυσι ο πληθωρισμός μείωσε κατά 40% την αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων. 

Από τη Eurostat ότι η Ελλάδα είναι τρίτη από το τέλος στην Ευρωζώνη ως προς την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Ή από τον ΟΟΣΑ ότι το 2022 ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%. Αχρηστες γνώσεις. Αυτά ας τα μαθαίνουν όσοι ονειρεύονται να παίξουν σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων. Τα δικά σου παίγνια είναι άλλης περιωπής...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: