9.6.23

Ο ιερέας που τέθηκε σε αργία για τα κορίτσια «παπαδάκια» μιλά μετά τον σάλο...

Θέση για τα όσα σκοταδιστικά έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες μετά τις αντιδράσεις ακραία συντηρητικών κύκλων παίρνει ο ιερέας του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, που βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή έβαλε δύο μικρά κορίτσια να κάνουν τα παπαδάκια.

Μιλώντας στο... Mega, ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου τονίζει ότι αναμένει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, η οποία τον έχει θέσει προσωρινά σε αργία, ενώ τονίζει «θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή στο ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου αποκαλύπτουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία».


Ο ιερέας με το σπουδαίο έργο δηλώνει ότι σέβεται τις αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου, για να συμπληρώσει ότι «ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Δοξάζω τον θεό για όλα. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα, παρά περιμένω την απόφαση της Συνόδου». 

«Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεια και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά» είπε μιλώντας στο Mega ο ιερέας. 

Ο πατήρ Αλέξανδρος ρωτήθηκε και για τη βάφτιση του παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν για να υπογραμμίσει «ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν γκέι και ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν τοξικομανής, το υιοθέτησαν, ήταν μεγάλη η χαρά τους και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και ήταν η βάπτιση η οποία σκανδάλισε κάποιος. Με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, σεβάστηκα απλώς τα πρόσωπα. Αυτό είναι που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει. Πόσο πρέπει να σεβόμαστε τα πρόσωπα και όχι απλώς εάν εκτελούνται κάποιοι κανόνες κλπ ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: