10.6.23

Ο Μητσοτάκης έδιωξε τον μαρτυριάρη...


Αν κάτι με τρομάζει περισσότερο από τον κυνισμό του Σπύρου Πνευματικού, είναι η διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το project του συστήματος δημόσιας Υγείας. Γιατί, αν το καλοσκεφτείς, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι από τρομακτικό έως εφιαλτικό για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλούν ιδιωτικό ασθενοφόρο ή να χρηματοδοτούν οι ίδιοι τη θεραπεία τους...


Είναι τρομακτικό να αναλάβει ο ίδιος ο Μητσοτάκης τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΥ. Είναι εφιαλτικό το ενδεχόμενο να αφήσουμε στα χέρια του αρχηγού αυτής της Νέας Δημοκρατίας την Υγεία και, κατ’ επέκταση, τη ζωή μας. Για σκεφτείτε το λιγάκι και πείτε με το χέρι στην καρδιά αν το αντέχετε να εμπιστευτείτε το μέλλον σας σε έναν πολιτικό που αντιλαμβάνεται την Υγεία ως εμπόρευμα και όχι ως δικαίωμα. Φανταστείτε πώς θα είναι το νέο ΕΣΥ των Μητσοτάκηδων και των Πνευματικών. Κι αν δεν μπορείτε να το φανταστείτε, φέρτε στο μυαλό σας το αντίστοιχο σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, όπως το έχει πάρει το μάτι σας στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, και θα καταλάβετε με τι περίπτωση ανθρώπων έχετε να κάνετε. Γιατί κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους. Νοσοκομεία για τους έχοντες, ράντζα και καρότσες αγροτικών για τους μη έχοντες. Κι ας κάνουν τώρα πως «στραβώνουν» με τα όσα αποκάλυψε ο Πνευματικός.

Πιστός στη γραμμή τής Ν.Δ. ήταν ο κύριος καθηγητής. Απλώς έκανε το λάθος να τα πει χύμα σε μια περίοδο που ο αρχηγός έχει διαμηνύσει να κρατάνε τα στελέχη το βλέμμα χαμηλά και τους τόνους ακόμα χαμηλότερα. Αυτό ήταν το λάθος τού Πνευματικού και βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου. Είπε φωναχτά αυτά που για την ώρα κρατάνε μέσα τους οι υπόλοιποι.

Πέτρος Κατσάκος

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: