2.10.22

Στα ύψη οι πωλήσεις πολυτελών γιοτ...


... παρά την παγκόσμια κρίση - Οι λόγοι...
Ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Το φάντασμα της παγκόσμιας σύγκρουσης καραδοκεί, ο κορωνοϊός συνεχίζει να απειλεί, ενώ οι τιμές της ενέργειας οδηγούν εκατομμύρια πολίτες στα όριά τους. Αλλά στο Μονακό δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα... 

Αυτή την εβδομάδα διοργανώθηκε η ετήσια έκθεση Yacht Show, με τους ιδιοκτήτες των πολυτελών σκαφών αναψυχής να επιδεικνύουν τα πολύτιμα αποκτήματά τους. 

Φέτος έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 40 νέα πολυτελή γιοτ, μεταξύ των οποίων και ένα 115,1 μέτρων, και οι ειδικοί παρατήρησαν μία αλλαγή στις τάσεις αγοράς και τις προτιμήσεις των νέων ιδιοκτήτων. Αντί να αγοράσουν ένα μικρό σκάφος και να το αναβαθμίσουν αργότερα, επέλεγαν εξαρχής μεγάλα. 

Σύμφωνα με τον Bob Denison, πρόεδρο και ιδρυτή του μεσιτικού γραφείου σκαφών αναψυχής Denison Yachting με έδρα το Fort Lauderdale, ο λόγος της αλλαγής είναι η πανδημία. Στα τρία χρόνια COVID ήταν πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν τ΄όνειρό τους πραγματικότητα και να εγκαταλείψουν τυχόν αμφιβολίες. 

Τα στοιχεία δείχνουν πως υπήρξε αύξηση 24% στις παραγγελιών σούπερ - γιοτ το 2022, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και αύξηση 10,5% στις παραγγελίες για σκάφη μήκους 45 μέτρων και άνω.

Και οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία είχαν τον αντίκτυπό τους στην αγορά σκαφών, ωστόσο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: