12.8.22

Ωρα εξόδου για τη Φαμίλια…


Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ρόλο του πρωθυπουργού ήρθε πια η ώρα να κλείσει ο κύκλος της σκοτεινής παρέμβασης αυτής της ακραίας επιχειρηματικής φαμίλιας στην πολιτική ζωή του τόπου μας...

Η ιστορία των υποκλοπών ήρθε απλά να αναδείξει αυτά που όλοι εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Κοντολέων όπως Μαυρίκης και Δημητριάδης όπως Γρυλλάκης. Παπάκι όπως Power Pass. ΑΓΕΤ Ηρακλής όπως ΔΕΗ. Οι Μητσοτάκηδες κυβερνούν με το ίδιο εγχειρίδιο και με την καρδιά στην τσέπη. Το είδαμε μία φορά. Το γευτήκαμε δεύτερη. Τρίτη δεν θα υπάρξει.

Τι να σημαίνει άραγε πολιτικός φασίστας στις μέρες μας; Δεν είναι αυτός που παρακολουθεί πολιτικούς και επιχειρηματίες για να τους εκβιάζει; Δεν είναι αυτός που ελέγχει την πληροφορία και μπουκώνει την ενημέρωση με χρήμα; Δεν είναι αυτός που συναντιέται με ηγέτες (βλ. Μπάιντεν και Ερντογάν) μόνος του, χωρίς διπλωματικές αποστολές; Κι αν δεν συναλλάσσεται ο ίδιος ως partner σε διεθνείς business, τότε τι κουβεντιάζει; Δεν είναι αυτός που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών εκτοξεύοντας εκ νέου το δημόσιο χρέος σε επίπεδα προμνημονιακών εποχών; Δεν είναι αυτός που εξευτελίζει τους θεσμούς με επιλογές σε πολιτειακά αξιώματα προσώπων που του επιτρέπουν να αλωνίζει ανεξέλεγκτος στα άβατα της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών; Δεν είναι αυτός που δεν αναλαμβάνει ποτέ καμία ευθύνη, ούτε καν την πολιτική του ευθύνη; Δεν είναι αυτός που λέει ότι κάποιες ξένες δυνάμεις (sic) παρεμβαίνουν στα κρίσιμα θέματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και αυτό είναι ok για την προσωπική του θεώρηση; Ανεύθυνος και μοιραίος.

Η Ελλάδα βαδίζει εκ νέου σε δύσβατα μονοπάτια στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η κυβερνησιμότητα προφανώς θα επιτευχθεί. Ο τόπος διαθέτει δυνάμεις και ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού φάσματος. Η συντηρητική παράταξη πρέπει σήμερα να αποπέμψει τον κορυφαίο υπεύθυνο για το χάλι της δημοκρατίας και της χώρας, τον πρόεδρό της. Αφού βέβαια ενημερωθεί ποιους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες (αν έχει γίνει αυτό φυσικά) παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και για ποιους λόγους.

Πέτρος Τατούλης

(Πρ. περιφερειάρχης Πελοποννήσου (2010-2019), βουλευτής Αρκαδίας, υφυπουργός Πολιτισμού (2004-2006), ιατρός χειρουργός)

Efsyn.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: