9.8.22

«Καλό θα ήταν να γίνει αγώνας ειρήνης»...


Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ακάρ που απείλησε ότι Τούρκοι θα κολυμπήσουν έως το Καστελόριζο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Θα ήταν μια καλή ιδέα να γίνει ένας αγώνας ειρήνης ανοικτής θαλάσσης με Έλληνες και Τούρκους κολυμβητές. Είναι καλύτερα να δούμε πιο... αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και να μην δημιουργούνται εστίες έντασης. Το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες».

Σημείωσε ακόμα ότι πάντοτε απέναντι στις προκλήσεις η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. «Τα εθνικά μας δίκαια είναι προστατευμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα και θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Την πλειοδοσία δηλώσεων την παρακολουθούμε και δεν θα προσθέσει κάτι παραπάνω στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας».

Για την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο σημείωσε ότι η κυβέρνηση «παρακολουθεί προσεκτικά και πως οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: