2.7.22

Απολύτως εκτεθειμένοι κυβέρνηση και συνοδοιπόροι...


Η Δικαιοσύνη και οι πολίτες της χώρας πρέπει να κρίνουν τη διαδικασία έκδοσης, την τελευταία στιγμή, του παραπεμπτικού βουλεύματος (με πλειοψηφία 3-2) που στέλνει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Δ. Παπαγγελόπουλο και την Ελ. Τουλουπάκη, με την κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ίδιοι θα... κρίνουν αν οι δικαστές που συνταξιοδοτήθηκαν τυπικά λίγες ώρες πριν από την έκδοση του βουλεύματος, αποφάσισαν με την απαραίτητη για τη Δικαιοσύνη αμεροληψία και μακριά από φωνές και απειλές για την ήδη -πολιτικά επιβεβλημένη- παραπομπή.

Δυστυχώς, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ., με συμμάχους τα μέσα ενημέρωσης που ουσιαστικά ελέγχουν, δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας για το κλίμα των ασφυκτικών πιέσεων. Το πλήρως αποδομημένο και από τη Δικαιοσύνη πόρισμά τους αποφαινόταν ότι «υπήρχε οργάνωση μεταξύ οκτώ τουλάχιστον (!) προσώπων (Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανώλη, Φιλιππάκη, Βαξεβάνη, Τάρκα, Παπαδάκου), με συμπίπτουσες βουλήσεις για τη διενέργεια εγκλημάτων. Η συγκεκριμένη συμμορία οργανωνόταν κάθετα, με δομή που ξεκινούσε από την εκτελεστική εξουσία [...]».

Όλα αυτά τινάχτηκαν στον αέρα, μαζί με τα προπαγανδιστικά και απειλητικά πρωτοσέλιδα της ενημέρωσης του συστήματος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΡΤ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, το σύστημα δεν άντεχε την πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου που κατασκευάστηκε από την ανάσυρση αρχειοθετημένων μηνύσεων πολιτικών, χωρίς νέα στοιχεία και με αμφίβολης αξίας όψιμες καταθέσεις μαρτύρων. Όμως, παρά τις θριαμβολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, η υπόθεση Novartis παραμένει τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η θεωρία της σκευωρίας κατέρρευσε και τώρα θα συρθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου θα απασχοληθεί μεγάλος αριθμός δικαστών, με μοναδικό αντικείμενο έναν πολιτικό που «πίεζε» και μια έντιμη εισαγγελέα (δύο φορές εκλεγμένη στη θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς) στον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος μιας πολιτικής μεθόδευσης που δυστυχώς συμπαρέσυρε και δικαστές, ακόμα και την ύστατη ώρα της θητείας τους.

Για κακή τύχη της κυβέρνησης, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι κατηγορίες εναντίον (και) των δημοσιογράφων -μεταξύ αυτών και η κατηγορία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή «αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά»- ήταν έωλες και σήμερα αντικειμενικά συμβαδίζει με την άποψη όλων των δημοσιογραφικών οργανώσεων που μιλούν για κατρακύλα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: