21.1.22

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ...


«Τέτοια σκουπίδια δεν χωράνε σε κανένα κοινωνικό πεδίο»...

Την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ ανέλαβαν με μία μακροσκελή ανακοίνωση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι «Αναρχικοί/αναρχικές».

«Την Τρίτη 11/01/22 εισβάλαμε συντονισμένα στο... αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α. Δράκος. Ο προπηλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες» αναφέρουν.

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: «Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια […] Τέτοια σκουπίδια δεν χωράνε σε κανένα κοινωνικό πεδίο».

«Ποτέ μου δεν είχα διαπληκτισμούς»

Στη γραπτή κατάθεση που έδωσε ο καθηγητής στην Αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο ανέφερε: ««Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω ποια ήταν τα κίνητρα αυτών που ήρθαν και μου επιτέθηκαν γιατί μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συνέβη ξαφνικά εκεί που έκανα την παράδοση του μαθήματος στο αμφιθέατρο. Είδα να εισβάλουν από τις δύο πόρτες δύο ομάδες νεαρών, περίπου 15 άτομα, να φωνάζουν, να πλησιάζουν στην έδρα. Άλλοι από αυτούς με χτυπούσαν στο κεφάλι και άλλοι συνέχιζαν να φωνάζουν. Ποτέ μου δεν είχα διαπληκτισμούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα με κάποια φοιτητική ομάδα», είπε ο καθηγητής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: