24.10.21

Περαιτέρω χαλάρωση μέτρων στη Μελβούρνη...


...καθώς το ποσοστό εμβολιασμού πλησιάζει το 80%...

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19 θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα οι αρχές στη Μελβούρνη καθώς... το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην πολιτεία της Βικτόριας αναμένεται να φθάσει το 80%, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η Μελβούρνη, μια πόλη περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για 262 ημέρες ή σχεδόν εννέα μήνες, κατά τη διάρκεια έξι lockdowns από τον Μάρτιο του 2020, για μεγαλύτερο διάστημα από το συνεχές lockdown των 234 ημερών στο Μπουένος Άιρες. Μόλις την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη χαλάρωση μέτρων έπειτα από πολύ καιρό.

Από την επόμενη Παρασκευή οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την πολιτεία ενώ δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.


«Υπάρχει μια θεμελιώδης συμφωνία την οποία πετύχαμε με την κοινότητα στη Βικτόρια, σας ζητήσαμε να εμβολιαστείτε, το κάνατε σε χρόνο και σε ποσοστό ρεκόρ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους.

Με την εμβολιαστική εκστρατεία να κινείται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, οι αρχές σε όλη την Αυστραλία δεν σχεδιάζουν πλέον να βασίζονται σε εκτεταμένα lockdown για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Η Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα 1.935 νέα κρούσματα κορονοϊού και 11 θανάτους.

Καθώς η πολιτεία κινείται προς μια «οικονομία εμβολιασμένων» όπου μόνο οι πλήρως ανοσοποιημένοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε διάφορους χώρους, το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 90% γύρω στις 24 Νοεμβρίου, είπε ο Άντριους.

«Είναι η προσέγγισή μας για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ζωή», είπε ο Άντριους.

Οι Αυστραλοί τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ των εμβολιασμών, με έρευνα του Melbourne Institute στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης να δείχνει τον Οκτώβριο ότι μόνο το 6,9% του πληθυσμού δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας η πρωτεύουσα Σίδνεϊ πέρασε 100 ημέρες σε lockdown που τελείωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα, κατέγραψε 296 νέα κρούσματα COVID-19 και τέσσερις θανάτους. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της πολιτείας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: