25.10.21

Τρίμηνη εξόρμηση στην κοινωνία με περιοδείες Τσίπρα...


Περιοδείες σε όλη την χώρα θα προγραμματίσει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας το επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών που καθόρισαν το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου του κόμματος για τα τέλη Φλεβάρη το 2022. Το πρόγραμμα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά το τρίμηνο από τον Νοέμβρη έως τον Ιανουάριο και αποτελεί κίνηση στο... πλαίσιο του ανοίγματος στην κοινωνία που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πρωταρχικό στόχο.

Όπως επισήμανε άλλωστε και στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που έγινε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, προέχει το να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία με τις προγραμματικές του προτάσεις και να «δέσι» με αυτό τόσο την προσυνδριακή του διαδικασία όσο και το ίδιο το συνέδριό του. 

Χαρακτηριστικά ζήτησε το κόμμα να δώσει την «μάχη για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εργαζόμενων και της νεολαίας, απέναντι στις πολιτικές και τις πρακτικές του αυταρχικού και φαύλου καθεστώτος που σήμερα κυβερνά τον τόπο». Μάλιστα σε μια άλλη αποστροφή της ομιλίας του σημείωσε πως ήδη έχουν φανεί τέτοιες προοπτικές. Ανέφερε πως «μας το δείχνει η ολοένα και εντεινόμενη απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους πολίτες, που πληρώνουν τα σπασμένα των πράξεων και των παραλείψεων της» όπως και ότι «μας το δείχνει η ανταπόκριση που δείχνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι δημοκρατικοί πολίτες. 

Όχι στον ψεύτικο κόσμο της οθόνης, αλλά στην πραγματική ζωή, στις περιοδείες μας στις γειτονιές, και στους χώρους δουλειάς, στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις». Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα θα συνδυαστούν και με το πρόγραμμα περιφερειακών συνδιασκέψεων που έχει ήδη αποφασιστεί. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε πώς «προγραμματίζουμε περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, με τις τοπικές κοινωνίες, με τους φορείς και τους πολίτες, για να παρουσιάσουμε πολιτικές προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιφέρεια». 

Στην ίδια λογική κινούνται και οι καμπάνιες που θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση με δύο ζητήματα αιχμής: Την ακρίβεια αλλά και την πολιτική της πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Δυο ζητήματα που συνδυάζονται καθώς η αύξηση του εισοδήματος αποτελεί για τον ΣΡΥΙΖΑ τόσο ανάχωμα στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά όσο και αναπτυξιακό μέτρο που θα ευνοήσει ιδιαίτερα την μικρο-μεσαία επιχειρηματικότητα. Μάλιστα για τα ζητήματα αυτά θα ασκηθεί και πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν ότι οι κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ως απώτερο στόχο την πολιτική αλλαγή μέσω της προοδευτικής διακυβέρνησης που μπορεί να φέρει η επερχόμενη εκλογική μάχη, που θα γίνει με το σύστημα της απλής αναλογικής. Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ε.Α ο Αλέξης Τσίπρας για πολλοστή φορά ξεκαθάρισε πως «οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δεν θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί, την επόμενη μέρα. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: