24.10.21

Ο Άδωνις "κουράστηκε", ο Βορίδης "παρελαύνει"...


... ο Πλεύρης μετράει θανάτους και ο Μητσοτάκης απλώς προεδρεύει…
 Σε μια καλοκαιρινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ορισμένοι υπουργοί συνεννοήθηκαν να ζητήσουν από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή άδεια για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές ξεκούρασης. Το αίτημα ανέλαβε να διατυπώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Καραμανλής απάντησε ξερά: « Όποιος... αισθάνεται κουρασμένος να μου το πει, για να τον απαλλάξω μια και καλή από τα καθήκοντά του». Παγερή σιωπή στην αίθουσα, όλοι αιφνιδίως λες και…ξεκουράστηκαν. Κλείνει η σύντομη ιστορική παρένθεση και πάμε στα σημερινά.

Ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης βγαίνει φάτσα φόρα στην τηλεόραση και λέει: «Δεν θέλεις, κύριε, να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω! Προσωπικά κουράστηκα, δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο»!

Και τι έγινε; Τίποτα. Ουδείς συνάδελφός του αισθάνθηκε την ανάγκη να αντιδράσει, να πει το αυτονόητο: οι υπουργοί δεν δικαιούνται να κουράζονται να λένε και να ξαναλένε το σωστό, άλλωστε η επανάληψη πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα ή φοβούνται ή διστάζουν να τα κάνουν πράξη.

Αν όλοι ακολουθούσαν την προτροπή του Αδωνι, θα συνέβαιναν τα εξής: ο γιατρός θα κουραζόταν από τις πολλές αρνήσεις των ασθενών του να ακολουθήσουν τις οδηγίες του. Ο διοικητής της Τροχαίας θα έδινε εντολή στους «κουρασμένους» τροχονόμους να μην ελέγχουν τις παραβιάσεις των σηματοδοτών, επειδή οι παραβάτες είναι πολλοί. Ο καθηγητής θα επέτρεπε την αντιγραφή στις εξετάσεις, επειδή «κουράστηκε» να επιτηρεί τόσο πολλούς παραβάτες κ.ο.κ.

Ο Αδωνις, λοιπόν, κουράστηκε να προτρέπει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Και ο πρωθυπουργός που τον άκουσε να το λέει; Αγρόν ηγόρασε. Κανονικά θα έπρεπε να τον στείλει(ο πρωθυπουργός τον υπουργό του) στο φιλικό του κανάλι «Βεργίνα» να λέει επί μια ώρα «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», ενώπιον του(πρώην;) ομοϊδεάτη του ψεκασμένου παρουσιαστή, που βλέπει πίσω από τα εμβόλια συνωμοσίες και καταστροφές.

Δεύτερος υπουργός, ο κ. Βορίδης αποφασίζει αυτοκρατορικώς ότι δοξολογίες και παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, ακόμα και στις περιοχές όπου τα κρούσματα του κορονοϊού τις έχουν κάνει «κόκκινες». Θυμίζω ότι πέρσι στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν τα ίδια, τα κρούσματα και οι θάνατοι εκτοξεύθηκαν και γονάτισαν τα νοσοκομεία. Εκ των υστέρων ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το λάθος, αλλά ήταν αργά. Φέτος βλέπει τους υπουργούς του να διαπράττουν τα ίδια «λάθη» κόντρα στις συμβουλές των ειδικών και δεν κάνει τίποτα. Και ο υπουργός Υγείας; Αυτός μετράει κρούσματα και θανάτους, που κατατάσσουν πλέον την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη.

Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα. Οι …άριστοι υπουργοί κάνουν και λένε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επιβάλλεται να κάνουν. Και ο πρωθυπουργός απλώς προεδρεύει. Αν αύριο-μεθαύριο κοκκινίσουν και άλλες περιοχές και πεθάνουν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ακόμα, θα βάλει τους προπαγανδιστές να του βρουν κάποια δήλωση του Πολάκη. Και θα νομίζει ότι έτσι «καθάρισε»…

Γιώργος Καρελιάς

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: