24.10.21

Ποινική δίωξη στον 40χρονο...


...για το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Ερυθραία...

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού και πλημελληματικου βαθμού άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου που πυροβόλησε χθες στη Νέα Ερυθραία κατά δύο ανδρών που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν από αυτούς.

Ο... κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την απολογία του, η οποία μάλλον θα γίνει την Τετάρτη.

Τα δύο θύματα εκτελούσαν τεχνικές εργασίες έξω στον δρόμο επί της οδού Σκουφά για την τοποθέτηση εγκατάστασης φυσικού αερίου, όταν ξαφνικά ο 40χρονος κατέβηκε από παρακείμενη πολυκατοικία σε διαμέρισμα της οποίας διαμένει, και κρατώντας περίστροφο πλησίασε τους δύο άντρες και τους πυροβόλησε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε ότι του έκαναν «μαύρη μαγεία». Οι ένας από τους 43χρονους τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος στην πλάτη.


Ο 43χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η μητέρα του καταγγέλλει ότι ακριβώς το προηγούμενο βράδυ του φονικού ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα.

Αμέσως μετά την πράξη του, ο 40χρονος τράπηκε σε φυγή. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ στην πυλωτή της πολυκατοικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε το περίστροφο.

Μετά από έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

περίστροφο
μεταλλικό τσεκούρι,
ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
-2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
στολή πολεμικής τέχνης,
-36- φυσίγγια,
-6- κάλυκες,
νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
ζυγαριά ακριβείας και
κινητό τηλέφωνο
Όπως ανέφεραν περίοικοι, ο 40χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και συχνά προκαλεί προβλήματα στη γειτονιά, ενώ κατά καιρούς έχει πυροβολήσει κάδους απορριμμάτων κι εναντίον ζώων. Στο διαμέρισμά του διαμένει και η κατάκοιτη μητέρα του, ενώ βρέθηκαν σπαθιά, ακόντια και άλλα όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: