27.10.20

Σωπάστε καλέ, σύμπτωση είναι...

Οι δύο «περίεργες» διαρρήξεις στο σπίτι του Βαγγέλη Τριάντη...
Κοίτα να δεις κάτι απίστευτες συμπτώσεις με τον δημοσιογράφο του Documento.
Ήταν δύο περιστατικά στα οποία αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα και ο δημοσιογραφικός οργανισμός «OCCRP – Organized Crime and Corruption Reporting Project» (Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος).

Το... OCCRP είναι μια κοινοπραξία ερευνητών δημοσιογράφων με δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο και έδρα την Ουάσινγκτον που έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από κορυφαίες δημοσιογραφικές έρευνες όπως τα Paradise Papers, τα Panama Papers, τα FinPapers σε συνεργασία με το κονσόρτσιουμ δημοσιογράφων-ερευνητών ICIJ.

Ήταν Ιανουάριος του 2017 όταν το Documento δημοσιοποίησε πτυχές του σκανδάλου Novartis με βάση τις έρευνες του FBI. Δύο ημέρες μετά το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος έπεσε θύμα διάρρηξης στο σπίτι του όπου οι διαρρήκτες του είχαν αφαιρέσει μόνο το λαπτοπ δίχως να πειράξουν τίποτα άλλο. Αρχικά ο Βαγγέλης δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία καθώς θεώρησε ότι ήταν μία συνηθισμένη διάρρηξη. Δύο μήνες μετά όμως και μετά από νέο δημοσίευμα του Documento, πάλι για την Novartis, είχαμε νέα διάρρηξη στο σπίτι του. Και αυτή τη φορά, όπως και την πρώτη, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει μόνο το λαπτοπ και δεν πείραξαν τίποτα άλλο στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο τη δεύτερη φορά χαρακτήρισαν ως «περίεργη» τη διάρρηξη. Σωπάστε καλέ, σύμπτωση είναι...

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: