13.10.20

Τρεις τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο...


Μία γυναίκα στην Εντατική...

Τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μια σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου (όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά) η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Τρίτης (13/10) την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που είναι σε... σοβαρότερη κατάσταση και νοσηλεύεται στην εντατική, τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι καταστροφές είναι πολλές στην περιοχή, ξηλώθηκαν σκεπές και τέντες, μέχρι και ηλιακοί θερμοσίφωνες ξηλώθηκαν.  

Όσον αφορά στη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά, γείτονας της στο Νέο Ηράκλειο, μιλώντας στο «newsit.gr» αποκάλυψε ότι χτύπησε, όταν την ώρα της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που συνόδευαν τη νεροποντή, βγήκε να κλείσει το τζάμι.

Εκείνη τη στιγμή, όπως περιγράφει ο άνδρας, ο δυνατός αέρας την παρέσυρε και το κομμάτι του μπαλκονιού που ξηλώθηκε, έπεσε πάνω της και την πλάκωσε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανία και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.

Ξηλώθηκαν σκεπές σπιτιών – Κλειστοί δρόμοι, κλειστός ο σταθμός ΗΣΑΠ

Πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ειδικά στο Νέο Ηράκλειο και στην ευρύτερη περιοχή. Ξηλώθηκαν σκεπές, δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα. Μέχρι και θερμοσίφωνες «έφυγαν» από ταράτσες, ενώ τραυματίστηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα…

Έχουν κλείσει οι δρόμοι, έχει σταματήσει ο ΗΣΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή του Νέου Ηρακλείου πρέπει να «χτυπήθηκε» τοπικά από ανεμοστρόβιλο.

Στο Νέο Ηράκλειο, όπου εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές από τις πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα και σπίτια.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος επιβεβαίωσε τα προβλήματα αναφέροντας πως στην περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 150 πτώσεις δένδρων.

Την ίδια ώρα η νεροποντή, σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλο, δημιούργησε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Προβλήματα υπάρχουν και στον γειτονικό δήμο, στην Καλογρέζα, όπου επίσης έπεσαν δέντρα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από αντικείμενα που έπεσαν από μπαλκόνια! Στην οδό Κασταμονής, έναν κεντρικό δρόμο στην περιοχή, η κυκλοφορία γινόταν νωρίτερα με πολύ μεγάλη δυσκολία εξαιτίας πεσμένων δέντρων και κάδων απορριμμάτων που είχαν μετακινηθεί από τον αέρα στη μέση του δρόμου. Καταστροφές και πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο Γαλάτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: