2.10.20

Το τηλεγράφημα του Πούτιν στον Τραμπ...


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε σήμερα σε ένα προσωπικό μήνυμα που απέστειλε προς τον Ντόναλντ Τραμπ πως η «ζωτικότητά του» θα του επιτρέψει να ξεπεράσει τον «επικίνδυνο» νέο κορονοϊό, μετά τη... θετική διάγνωση του Αμερικανικού προέδρου στον ιό.

«Είμαι πεπεισμένος πως η φυσική ζωτικότητά σας, το ψυχικό σας σφρίγος και η αισιοδοξία σας θα σας βοηθήσουν να νικήσετε αυτόν τον επικίνδυνο ιό», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεγράφημα προς τον Αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, είχε δηλώσει πως η Ρωσία εύχεται «στον πρόεδρο Τραμπ ταχεία και άνετη ανάρρωση» στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Πεσκόφ ανέφερε εξάλλου πως ο Βλαντίνιρ Πούτιν σκέπτεται να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού, με τη Μόσχα να διαβεβαιώνει ότι έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο ονόμασε Sputnik-V.

«Όταν το κάνει, θα το ανακοινώσουμε», είπε.

Το εμβόλιο Sputnik-V, που ονομάστηκε έτσι από τον πρώτο σοβιετικής κατασκευής τεχνητό δορυφόρο στην Ιστορία, αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως γιατί δεν έχει φθάσει στην τελική φάση των δοκιμών.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει πως εμβολιάστηκε η κόρη του και πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν έκτοτε ότι θα εμβολιαστούν με το Sputnik-V.

Οι τελικές δοκιμές είναι ακόμη σε εξέλιξη σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας σε εθελοντική βάση.

Η Ρωσία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αύξηση των μολύνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: