27.10.20

«Αόρατοι για την Περιφέρεια»...


Μία σοβαρή καταγγελία έφερε στο φως η Ρένα Δούρου, που έχει πάρει πολύ σοβαρά τον έλεγχο του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής: συγκεκριμένα, η επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε χθες ότι... η διοίκηση Πατούλη «ανατρέπει την υποχρέωσή της για απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, όπως ορίζει από το 2016 η Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων πολιτών, που πρώτη τότε, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Αττικής είχε υιοθετήσει». 

«Η Δύναμη Ζωής φέρνει στη δημοσιότητα καταγγελία τρανς ατόμου σε ενημερωτική ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά αρνήθηκε «να εκδώσει νέο δίπλωμα σε τρανς πρόσωπο», χωρίς την προσκόμιση της δικαστικής απόφασης για τη μεταβολή καταχώρισης φύλου και ονόματος, κάτι που είναι παράνομο όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών». 

Μάλιστα, η παράταξη της Ρένας Δούρου ερωτά τον περιφερειάρχη αφενός αν «υπάρχουν αντίθετες οδηγίες προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής από αυτές που έχουν δοθεί επί της διοίκησής μας για το εν λόγω ζήτημα (να μας προσκομιστούν);», αφετέρου «σε τι ενέργειες θα προβεί η διοίκηση του κ. Πατούλη για την άμεση εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου ατόμου - πέραν της δημόσιας συγγνώμης που δικαιούται - και τον αποκλεισμό στο μέλλον επανάληψης παρόμοιου περιστατικού από οποιαδήποτε Υπηρεσία της Περιφέρειας;». Αυτονοήτως, οι απαντήσεις αναμένονται από τον Neo με ενδιαφέρον…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: