3.10.20

Οι ισχυροί του πλανήτη που «χτυπήθηκαν» από τον κορονοϊό...



Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 34 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Ο... Aμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια, το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσαν πως είναι θετικοί στον κορονοϊό, μπαίνοντας στον κατάλογο μαζί με άλλους πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που μολύνθηκαν από την COVID-19.

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο διάσημους ανθρώπους της πολιτικής σκηνής, που έπεσαν «θύματα» της πανδημίας που βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια «βρέθηκαν θετικοί» στον κορονοϊό» και επεσήμανε πως οι δυο τους μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα: «Θα το ξεπεράσουμε μαζί αυτό».

Από την πλευρά της και η κ. Τραμπ με ανάρτησή της στο Twitter τόνισε: «Όπως πάρα πολλοί Αμερικανοί φέτος, ο Πρόεδρος και εγώ έχουμε μπει σε καραντίνα στο σπίτι αφού εξεταστήκαμε θετικοί στην COVID-19».

«Νιώθουμε καλά» πρόσθεσε και γνωστοποιήσε ότι αναβάλλονται όλες οι υποχρεώσεις της: «Σας παρακαλώ να φροντίσετε να είστε ασφαλείς και θα το ξεπεράσουμε αυτό όλοι μαζί».

Ζαΐρ Μπολσονάρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ένας θερμός πολέμιος των μέτρων τύπου lockdown που χρησιμοποιήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19.


Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε ταχθεί υπέρ της δράσης της ουσίας υδροξυχλωροκίνη.

Μπόρις Τζόνσον

Στις 27 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ανινεύθηκε θετικός στην COVID-19 και εισήχθη σε νοσοκομείο δέκα ημέρες αργότερα αφού προσπάθησε να ξεπεράσει τα συμπτώματα της νόσου σε αυτο-απομόνωση στην οικεία του.

Μετά από νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 12 Απριλίου.

Πρίγκηπας Καρόλος

Ο πρίγκιπας Καρόλος, κληρονόμος του βρετανικού θρόνου, κατέληξε σε καραντίνα στο σπίτι στη Σκωτία με τη σύζυγό του αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τον Μάρτιο.


Μερικές μέρες αργότερα, ο πρίγκιπας αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην φονική νόσο.

Αλεξάντερ Λουκασένκο

Στα τέλη Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός αλλά ασυμπτωματικός στην COVID-19, προσθέτοντας ότι «δεν φοβάται την ασθένεια».


Μιχαήλ Μισούστιν

Στις 30 Απριλίου, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, ειδοποιώντας άμεσα τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για αυτήν την εξέλιξη.

Μάλιστα, πρότεινε να διοριστεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αντρέι Μπελούσοφ ως προσωρινό αντικαταστάτη του μέχρι, να γίνει καλά και θα μπορέσει να επιστρέψει στις εργασίες του.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά, ο κ. Μισούστιν έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επανήλθε στα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της Ρωσίας.

https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: