3.10.20

Οι μαθητές αγωνίζονται, οι γονείς αγωνιούν…




 ...αλλά κάποιοι προκαλούν...
Το υπουργείο αποφάσισε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση με σκοπό να μειώσει το κύμα των καταλήψεων,ως αποτέλεσμα της εκδικητικότητας που το διακατέχει. Βεβαια κανένα ύφος καταδίκης για βιαιοπραγίες που... διεξήχθησαν σε πολλά σχολεία ανά την χώρα από γονείς δεν υπήρξε. 

 Το χειρότερο στάδιο όμως που διανύουμε τις τελευταίες μέρες,είναι ο διασυρμός των μαθητών.Ο χαρακτηρισμός τους ως αμόρφωτα πρωτεύοντα ανθρωποειδή και ο αναβαπτισμος των μαθητών ως πίθηκους και φίδια αλλά και των καταλήψεων ως γάγγραινες ήταν κάτι το οποίο δεν καταδικάστηκε από κανεναν.

Εν συνεχεία η συκοφάντηση των μαθητών συνεχίστηκε από τον εθνικό μας μετεωρολόγο ο οποίος όχι μόνο ειρωνεύτηκε τους μαθητές και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα σχολεία,με εκφράσεις του τύπου «τα κακομοίρα τα παιδιά που θέλουν να γίνουν επιστήμονες»,αλλά κατηγόρησε και τους γονείς ανηλίκων παιδιών ότι μεγαλώνουν «αλητάκια».

Παρα την προσπάθεια ανασκευης της δήλωσης του, η προσβολή γονέων και μαθητών από το περιεχόμενο των δηλώσεων του είναι προφανές ότι προκάλεσε δικαιολογημένα αντιδράσεις. Το πρόβλημα είναι τι να περίμενε κανείς πέρα από μια ναρκισσιστική συμπεριφορά ενός άνθρωπου ο οποίος τραβηχτηκε φωτογραφία στο πολιτικό του γραφείο και αυτόθαυμαζοταν στην τηλεόραση με κρεμασμένη την δίκη του αφίσα,αναρτώντας το στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτες οι συμπεριφορές είναι είναι η εσχάτη λύση κάποιων με σκοπό να περάσουν από την κολυμπήθρα του Σιλωαμ τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας παιδείας τον οποίον κατακρεουργούν συνεχώς, «σπέρνοντας» δριμύ κατηγορώ σε μαθητές και γονείς.

Να θυμησουμε όμως πως είναι αυτοί που έμειναν 2 μήνες μακριά από το σχολικό και εργασιακό τους περιβαλλον,έχοντας την ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν προετοίμασε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε ούτε το ενίσχυσε.

 Όμως αν για κάποιους οι καταλήψεις δεν ήταν λύση,τότε γιατί όταν υπήρξε κύμα καταλήψεων για την Μακεδονία επικροτούνταν από σημερινά κυβερνητικά στελέχη; Οι καταλήψεις για το Μακεδονικό αναβίβαζαν και προήγαγαν το εθνοπατριωτικο καθήκον των μαθητών ενώ τώρα το υπονομεύουν; Τότε γιατί δίναμε την ευκαιρία στους νέους στις 7 Ιουλίου του 2019 να μας ψηφίσουν ενώ τώρα τους αποκαλούμε αλήτες, επειδή δεν ακουλουθουν την δίκη μας γραμμή;Και πως αντιμετωπίζονται οι καταλήψεις;Με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση ενώ ύστερα αποφασίζουμε να μετατρέψουμε το σχολείο και τους διευθυντές σε ένα ανελέητο τόπο χαφιεδισμού και ρουφιανιάς; Ένα σχολείο εκδικητικό γεμάτο εμπαιγμούς και απειλές για τους μαθητές στα πρότυπα της ταινίας Matilda ; 

 Τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων φαντάζουν λογικά καθώς η μείωση των παιδιών ανά τάξη είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα ατομικής προστασίας.Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κτίρια είτε της εκάστοτε περιφερειακής ενότητας,είτε των δήμων,τα οποία πολλές φορές δεν στεγάζουν καμία υπηρεσία ενώ ακόμα και η εκκλησία μπορεί να παραχωρήσει δικούς της χώρους η κτίρια που της ανήκουν.Πολλές φορές τα κτίρια αυτά έχουν καλύτερη υλική εγκατάσταση από τις σχολικές αίθουσες.Αν τα αιτήματα δεν φαντάζουν λογικά για το υπουργείο και είναι επαρκή,τότε γιατί 150 σχολεία και 330 τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων; Μήπως γιατί τα μέτρα όντως δεν αποτυπώνουν την προστασία από τον ιό; 

 Η παιδεία βρίσκεται σε σύγχυση και η ανάγκη να παρθούν μέτρα είναι κάτι το οποίο δεν χρήζει αμφιβολίας.Θα πρέπει κάποια στελέχη και το υπουργείο να είναι πολύ προσεκτικά στις δηλώσεις τους,καθώς δεν μπορεί μπροστά στην εξέδρα της αποκομιδής ψήφων και εντυπώσεων να διεξάγεται το έγκλημα της δολοφονίας εφήβων χαρακτήρων,με βαθύ το αποτύπωμα των ιθυνόντων στο μαχαίρι του εγκλήματος...
Toυ Μανώλη Κόκκα
anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: