1.10.20

Στα δικαστήρια οδηγεί την κυβέρνηση Τζόνσον η Κομισιόν ...


...για παραβίαση της συμφωνίας για το Brexit ...

Νομικές ενέργειες κατά της Βρετανίας ανακοίνωσαν πως κινούν επισήμως σήμερα οι... Βρυξέλλες επί της φερόμενης παραβίασης της Συμφωνίας Αποχώρησης που έχει υπογραφεί από τον Μπόρις Τζόνσον.  
Αφορμή στάθηκε το νέο νομοσχέδιο Εσωτερικής Αγοράς της βρετανικής κυβέρνησης που ουσιαστικά αναθεωρεί τις νομικές δεσμεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς συμφωνία «διαζυγίου» με την ΕΕ.   

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αποστείλει «επιστολή επίσημης προειδοποίησης» στον Βρετανό πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψει τα σχέδιά του περί παραβίασης τμημάτων της συμφωνίας «διαζυγίου» του περασμένου έτους που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία. Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. 

«Καλέσαμε τους Βρετανούς φίλους μας να αποσύρουν τα προβληματικά μέρη του προσχεδίου νομοσχεδίου Εσωτερικής Αγοράς έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Το προσχέδιο αυτό από τη φύση του παραβιάζει την υποχρέωση καλής πίστης που τέθηκε με την Συμφωνία Αποχώρησης» τόνισε χαρακτηριστικά η ντερ Λάιεν. «Οι προβληματικές διατάξεις δεν αποσύρθηκαν. 

Ως εκ τούτου, σήμερα το πρωί η Κομισιόν αποφάσισε να στείλει επιστολή επίσημης προειδοποίησης στη βρετανική κυβέρνηση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας παραβίασης» συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν. 

 Οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν πως η Βρετανία έχει παραβιάσει μια σειρά από ρήτρες «καλής πίστης» στη Συμφωνία Αποχώρησης. 

 Και εάν η κυβέρνηση αρνηθεί να αποσύρει το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά -που της δίνει το δικαίωμα μονομερούς αναθεώρησης της Συμφωνίας «διαζυγίου» με την ΕΕ- η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομικές ενέργειες κατά της Βρετανίας. 

 Τέτοιες παραβιάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά πρόστιμα από το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο, προειδοποιεί η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο ίσως χρειαστεί χρόνια. 

 Το Λονδίνο έχει περιθώριο ενός μήνα για να απαντήσει στην επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας της Κομισιόν... 

 Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: