3.10.20

Η Κόστα Ρίκα ανοίγει τα σύνορά της...



... για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ...
Η Κόστα Ρίκα θα ανοίξει πλήρως τα σύνορά της στους τουρίστες από τις ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των επισκεπτών στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, από την 1η Νοεμβρίου, δηλαδή την έναρξη της περιόδου της μεγάλης τουριστικής κίνησης, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο κοσταρικανός υπουργός Τουρισμού, ο Γουστάβο Σεγούρα.

Η... μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής με πέντε εκατομμύρια κατοίκους, φημισμένη διεθνώς για τον οικολογικό τουρισμό της, επί του παρόντος περιορίζει την πρόσβαση, επιτρέπει την είσοδο μόνο σε κατοίκους πολιτειών των ΗΠΑ που πλήττονται λιγότερο από την πανδημία του κορονοϊού.

Μέχρι να ξεσπάσει η πανδημία, στις ΗΠΑ αναλογούσε το 45 ως 50% των τριών και πλέον εκατομμυρίων ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Κόστα Ρίκα κάθε χρόνο.

«Το άνοιγμα της αγοράς των ΗΠΑ θα επιτρέψει να ενεργοποιηθεί ξανά ο τουρισμός σε όλη τη χώρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσουμε τουλάχιστον 80.000 θέσεις απασχόλησης και να εξασφαλίσουμε έσοδα 1,5 δισεκ. δολαρίων», εκτίμησε ο Σεγούρα, επικαλούμενος προβλέψεις του υπουργείου Σχεδιασμού.

Ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος στην Κόστα Ρίκα αντιπροσωπεύει 620.000 θέσεις εργασίας, που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με τη δραστηριότητα αυτή, υπέστη βαρύ πλήγμα από το κλείσιμο των συνόρων της χώρας τον Μάρτιο, όταν η πανδημία του κορονοϊού άρχιζε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.

Η χώρα προοδευτικά άνοιξε ξανά τα σύνορά της από τον Αύγουστο, ιδίως στους επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, στους οποίους προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο αυτοί από κάποιες ασιατικές χώρες, από την Ουρουγουάη, καθώς και από αμερικανικές πολιτείες που δεν πλήττονται τόσο από την πανδημία.

Κατά την άφιξή τους, οι τουρίστες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ PCR, που θα πρέπει να έχει διενεργηθεί λιγότερες από 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, καθώς και ασφάλιση που καλύπτει τα έξοδα περίθαλψης και διαμονής τους σε περίπτωση μόλυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: