1.11.18

«Όποιος κρατά όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία»...

«Είχε όπλο ή δεν είχε; Είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και τις σκανδιναβικές χώρες», τόνισε ο...
Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία. 

«Αυτός ο νέος πήγε να βάλει την Ελληνική σημαία. Μα έχω βρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τους Βουλιαράτες από 25η Μαρτίου και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ελληνικές σημαίες μέχρι αηδίας», σχολίασε ο πρώην υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ο κ. Πάγκαλος τις χαρακτήρισε «πάγιες», ενώ σημείωσε πως «απλά εμείς το ξεχνάμε γιατί είμαστε η χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς. Έχουμε φαιδρό πνευματικό κόσμο συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

«Εγώ θα έλεγα να μην τους δοκιμάσουμε γιατί η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε, αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ίδια αξία στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα του 3ου κόσμου όπου σφάζουν χιλιάδες ανθρώπων χωρίς να τους πει κανείς κάτι», σχολίασε ο πρώην υπουργός αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας απέναντι στην τουρκική προκλήτικότητα.

«Η Ελλάδα πρέπει να απαντά διεθνώς σε διπλωματικό επίπεδο. Όλοι οι χειρισμοί για την Τουρκία θα έπρεπε να αποφασίζονται από ένα εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Δεν είμαστε ισχυρός παίχτης με ασθενή οικονομία. Αυτές είναι απόψεις Ελληναράδων που φωνάζουν πιο δυνατά από άλλους και γι΄ αυτό ακούγονται», ανέφερε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ποτέ αποτελεσματικά την Τουρκία χωρίς συμμαχίες από το Βορρά»...

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: