1.2.18

Τους χωρίζει άβυσσος...

...τους ενώνει η "στρογγυλή θεά"... Ποιες ομάδες υποστηρίζουν οι ηγέτες του πλανήτη... 

Οι πολιτικοί ηγέτες συνήθως έχουν ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση. Παρά όλα αυτά αρκετοί βρίσκουν χρόνο για...
να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα. Κάποιοι βέβαια ίσως να χρησιμοποιούν την αγάπη τους για την ομάδα τους προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους απασχολεί και πολύ.

Ας δούμε ποιες είναι οι αγαπημένες ομάδες των πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει ιδιαίτερα έντονη αθλητική δραστηριότητα, αλλά δεν φαίνεται να είναι και ο πιο φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου υποστηρίζει την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι η ομάδα της γενέτειρας του.

 
Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι φανατικός οπαδός της Μαρσέιγ. Τον περασμένο Αύγουστο επισκέφθηκε το προπονητικό της κέντρο, συμμετείχε στην προπόνηση, φωτογραφήθηκε με τους παίκτες και έζησε το... όνειρο του, καθώς έγινε έστω και για μια μέρα ποδοσφαιριστής της ομάδας της Μασσαλίας.

 
Ο προκάτοχος του Φρανσουά Ολάντ δηλώνει οπαδός της Ρουέν.

Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει οπαδός της εθνικής ομάδας της χώρας και φροντίζει να το αποδεικνύει αυτό σε κάθε ευκαιρία. Παρακολουθεί τα πιο σημαντικά παιχνίδια της "Νασιοναλμάνσαφτ" και μάλιστα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτική στις αντιδράσεις της. Σε συλλογικό επίπεδο κάποια ΜΜΕ συνδέουν την Μέρκελ με την Κότμπους, άλλα με την Ντόρτμουντ και με την Μπάγερν. Όταν είχε παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκκ μεταξύ των δύο τελευταίων το 2013, είχε δηλώσει ουδέτερη.

 
 
 
Μαριάνο Ραχόι

Παρά το ότι έχει γεννηθεί στην Γαλικία, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 στη Λισσαβόνα ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο, ο Μαριάνο Ραχόι είχε δηλώσει χωρίς... φόβο και πάθος: "Εύχομαι να κερδίσει η Ρεάλ".

 
Ντόναλντ Τραμπ

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε και πολλά για την σχέση του πλανητάρχη με την στρογγυλή θεά. Μόλις την Δευτέρα μάθαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πώς έγινε αυτό;

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο Άγγλος δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν, του έκανε δώρο μια φανέλα της Άρσεναλ με το όνομά του στην πλάτη και τον (προσ)κάλεσε να αναλάβει προπονητής στους "gunners", αντικαθιστώντας τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Μόργκαν εξήγησε το σκεπτικό απονομής του δώρου με την έννοια ότι ο Τραμπ "έχτισε δυνατό αμυντικό τείχος, έχει επιθετική φιλοσοφία και θέλει να κερδίζει μεγάλα έπαθλα με οποιοδήποτε κόστος". Ο Αμερικανός, ωστόσο, τον αιφνιδίασε.

"Έχω ένα φίλο που είναι ιδιοκτήτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οπότε ξέρω τι πρέπει να κάνω", αναφερόμενος στον Εντ Γκλέιζερ, ο οποίος χρηματοδότησε την προεκλογική του εκστρατεία του.

 
Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα είναι οπαδός της Γουέστ Χαμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα συνδέθηκε με τα "Σφυριά" μετά από μια επίσκεψη του στο Λονδίνο.
 
Tερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ασχολείται πολύ περισσότερο με το κρίκετ, παρά με το ποδόσφαιρο. Τα ταμπλόιντ της χώρας την συνδέουν με την Γουίμπλεντον, κάτι που η Τερέζα Μέι δεν έχει διαψεύσει.


 
Ο προκάτοχος της Ντέιβιντ Κάμερον είναι οπαδός της Άστον Βίλα. O θείος του, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας, τον είχε πάει να παρακολουθήσει για πρώτη φορά παιχνίδι των "χωριατών" όταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν 13 ετών.

 
Πάολο Τζεντιλόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός γεννήθηκε στην Ρώμη, αλλά δεν υποστηρίζει ούτε την Ρόμα, ούτε την Λάτσιο. Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα; Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι οπαδός της Γιουβέντους.

O προκάτοχος του Ματέο Ρέντσι έχει στην καρδιά του την ομάδα της γενέτειρας του, την Φιορεντίνα. Αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και τους "βιόλα" και αρκετά συχνά παρακολουθεί αγώνες στο Αρτέμιο Φράνκι. 


 
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: