1.6.17

«Λαϊκή εξέγερση, αν...


...η ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της» υποστηρίζει ο Μοσκοβισί...
«Θα υπάρξει λαϊκή εξέγερση, αν η ευρωζώνη δε μειώσει τις αποκλίσεις της» τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως...
αν συνεχίσει να διατηρείται το status quo τότε η ευρωζώνη θα απειλείται άσχημα.
Σε συνέντευξη του στη βέλγικη εφημερίδα L’ Echo, o Μοσκοβισί, επισημαίνει την εξέλιξη της Ευρώπης, θεωρώντας την ως μονόδρομο μιας και ο λαϊκισμός «μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όχι τον πόλεμο». Υπενθυμίζει επίσης πως τα πλεονάσματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το κοινό όφελος ενώ είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν τα ελλείμματα, για όσους εμφανίζουν.

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο σχετικά για τα «ασφαλή ενεργητικά», που αναφέρθηκαν στο έγγραφο της Επιτροπής, τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται με τα ευρωομόλογα, αν και μπορούν να θεωρηθούν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνονται βήματα προς τα εμπρός, ενώ σε κάθε ευκαιρία υπεραμύνεται της θέσης της Επιτροπής για έναν κοινό προϋπολογισμό και κατ' επέκταση έναν υπουργό οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς όπως πιστεύει, είναι αναγκαία η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: