30.5.17

Ο Γ. Καμίνης καταθέτει στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης...

Μάγδα Φύσσα, Γιώργος ΚαμίνηςΣε εξέλιξη η κατάθεση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να...
καταθέσει για τα γεγονότα που συνέβησαν στις 2 Μαΐου του 2013, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, μετά την ακύρωση του «συσσιτίου του μίσους» της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα.

Τότε οι χρυσαυγίτες -με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Γερμενή (γνωστό ως «Καιάδα»- εξοργισμένοι επειδή ο δήμος δεν έδωσε άδεια να γίνει συσσίτιο «μόνο για Έλληνες», εισέβαλαν στον Κόμβο στον σταθμό Λαρίσης καθώς τα γραφεία τους είναι κοντά, προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιτέθηκαν στον δήμαρχο.

Μάλιστα ο Γερμενής, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να οπλοφορεί, προσπαθώντας να χτυπήσει τον Γ. Καμίνη γρονθοκόπησε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, που είχε έρθει όπως και άλλα παιδιά για να πάρει πασχαλινά δώρα.

«Γνωρίζετε το επίπεδο του μέσου χρυσαυγίτη. Είναι δυνατόν να ξέρει τον Καμπανέλλη;»

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα Δημήτρη Ζαμπέλη, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Ο μάρτυρας τον Φεβρουάριο του 2013 δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από περίπου δέκα χρυσαυγίτες -ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο- έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στην Ανάβυσσο, που ενοχλήθηκαν επειδή άκουγε στο αυτοκίνητό του το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Αρνιέμαι», σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Κι εσύ κακώς ακούς τέτοια μουσική», ήταν η παρατήρηση που έκανε στον συνδικαλιστή ο βουλευτής της Χ.Α. Γ. Γερμενής, όταν εμφανίστηκε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας ως εκπρόσωπος του κόμματος.

«Τους ενόχλησε ότι το τραγούδι είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Επειδή ο Μίκης είναι αριστερός. Ενοχλούνται από αριστερά τραγούδια», είπε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής γιατί του επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες.

«Είπατε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι που ενόχλησε τους χρυσαυγίτες ήταν του Καμπανέλλη. Γνωρίζετε τίποτα άλλο για τον Καμπανέλλη, και γιατί μπορεί να ήταν ενοχλητικός για τους χρυσαυγίτες;», ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Ο Καμπανέλλης είχε κάνει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Είχε στίχους, τραγούδια πολιτικοποιημένα κατά του ναζισμού», απάντησε ο μάρτυρας.

Η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών, στην προσπάθειά τους να βγάλουν λάδι τους ναζιστές επιτιθέμενους, τους έσκαψαν πιο βαθιά τον λάκκο, επιχειρώντας να τους απαλλάξουν λόγω βλακείας:

«Αφού γνωρίζετε το επίπεδο του μέσου χρυσαυγίτη. Είναι δυνατόν να ξέρει τον Καμπανέλλη;», ρώτησε τον μάρτυρα συνήγορος υπεράσπισης, προφανώς συμμεριζόμενος ότι η εικόνα των χρυσαυγιτών είναι συνώνυμη του ΚΔΟΑ - Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: