1.3.11

24ωρο «χειρόφρενο» στις συγκοινωνίες στις 9 Μαρτίου...


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας αποφάσισε για την Τετάρτη 9 Μαρτίου το συντονιστικό όργανο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Παράλληλα, ανεστάλησαν οι προγραμματισμένες για αύριο και την Παρασκευή στάσεις εργασίας στα λεωφορεία.

Κατά την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προτάθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Για να γίνει η απεργία, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί η πρόταση από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του κάθε μέσου ξεχωριστά.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε η αναστολή των στάσεων εργασίας στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη και την Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, νέος πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ (το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ) εξελέγη ο Μιχάλης Λιαγούρης, στην θέση του παραιτηθέντος Νίκου Κουλουμπαρίτση.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 10 Μαρτίου και την επομένη να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε εκστρατεία ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, μοιράζοντας φυλλάδια στα οποία θα εξηγούν τις επιπτώσεις που έχει για το επιβατικό κοινό ο νόμος για τις συγκοινωνίες που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: