2.6.10

Περίμενε τρεις μήνες να χειρουργηθεί!...

Από www.taxydromos.gr
Περίμενε τρεις μήνες να χειρουργηθεί!Απίστευτη ταλαιπωρία πέρασε μία γυναίκα 62 ετών από τη Σκόπελο, η οποία περίμενε τρεις ολόκληρους μήνες για να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου κι εν τέλει στράφηκε σε ιδιωτική κλινική για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.
Η ατυχία κυνηγούσε από την αρχή τη σύζυγο του κ. Δήμητρη Σταυρόπουλου. Το προγραμματισμένο χειρουργείο της για...
γυναικολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είχε οριστεί στις 22 Μαρτίου, ημέρα δηλαδή που ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου.
«Ήρθαμε από τη Σκόπελο μία ημέρα πριν από το χειρουργείο και μείναμε σε ξενοδοχείο. Την επόμενη ημέρα πήγαμε στο Νοσοκομείο και μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, γιατί οι γιατροί ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας. Τα μαζέψαμε και φύγαμε», υποστήριξε ο σύζυγος της ασθενούς κ. Δημήτρης Σταυρόπουλος.
Το ζευγάρι όμως ήρθε πάλι στο Βόλο στις 20 περίπου Μαΐου και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βόλου για να μπορέσει να προγραμματίσει νέο ραντεβού.
Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Σταυρόπουλο, τους ώθησαν εμμέσως πλην σαφώς σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου η ασθενής, η οποία είναι ασφαλισμένη στον ΟΓΑ, να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.
«Μας είπαν ότι καλό θα ήταν να είχαμε συγκεντρωμένες όλες τις εξετάσεις. Πήγα τελικά τη γυναίκα μου έξω και έκανε ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις κι ό,τι άλλο έπρεπε για να είναι έτοιμη να μπει στο χειρουργείο. Πληρώσαμε από την τσέπη μας όλες τις εξετάσεις αλλά και τα ναύλα μας και τη διαμονή μας σε ξενοδοχείο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σταυρόπουλος.
Ωστόσο η ταλαιπωρία της ασθενούς και του συζύγου της ο οποίος τη συνόδευε δεν σταμάτησαν εδώ. Για ακόμη μία φορά έφτασαν στο Νοσοκομείο Βόλου στις 30 Μαΐου. Έγινε η εισαγωγή της ασθενούς και η ενημέρωση ήθελε η εν λόγω ασθενής να ήταν η τρίτη στη σειρά η οποία θα χειρουργούνταν.
Οι ώρες όμως περνούσαν, ενώ η 62χρονη περίμενε με αγωνία να χειρουργηθεί. Οι νοσηλευτές την είχαν ετοιμάσει και μάλιστα της είχαν βάλει και ιώδιο στην περιοχή όπου θα χειρουργούνταν, πράγμα που σήμαινε πως ήταν λίγα βήματα πριν η ταλαιπωρία της λάβει ένα τέλος.
Για κακή της τύχη όμως η σειρά των περιστατικών άλλαξε και έμεινε να περιμένει την εισαγωγή της στο χειρουργείο.
«Μόλις έγινε αυτό, δεν άντεξα άλλο. Φώναξα σε όλους, στην προϊσταμένη, σε όλους. Βρήκα μία πόρτα που είχε ταμπέλα Διευθυντής, μπήκα και φώναξα. Τους είπα ότι η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και πως δεν εμπιστεύομαι να αφήσω τη γυναίκα μου να τη χειρουργήσουν, αν και μου είπαν πως θα λύσουν το πρόβλημα», δήλωσε οργισμένος ο κ. Σταυρόπουλος.
Έτσι ο ίδιος υπέγραψε το εξιτήριο, πήρε τη γυναίκα του από το Νοσοκομείο Βόλου και στράφηκε σε ιδιωτική κλινική για να μπορέσει επιτέλους μετά από τόσο καιρό να λύσει το πρόβλημα υγείας της γυναίκας του.
Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, αυτά για τον ίδιο είναι σχεδόν ανυπολόγιστα. Κάθε φορά που ερχόταν στο Βόλο το ζευγάρι ξόδευε 50 ευρώ για το ξενοδοχείο, γιατί δεν άντεχε η τσέπη τους ακριβότερο, ξόδευαν για το φαγητό τους, για τις μετακινήσεις, ξόδεψαν χρήματα για τις εξετάσεις και τέλος θα καταβάλουν 2.500 ευρώ στην ιδιωτική κλινική που επέλεξαν για τη χειρουργική επέμβαση.
«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι απαράδεκτη. Προτίμησα εν τέλει να πληρώσω ένα κάρο λεφτά, αλλά τουλάχιστον η γυναίκα μου θα γίνει καλά. Πονάει εδώ και καιρό και κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον. Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση. Σκέφτηκα να πάω στον Εισαγγελέα, αλλά προτίμησα να σταθώ δίπλα στη γυναίκα μου», υποστήριξε τέλος ο κ. Σταυρόπουλος, ο οποίος χθες πήρε μαζί με τη σύζυγό του το πλοίο της επιστροφής για τη Σκόπελο.
Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: